Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme zaplatit nájem, protože nebudeme vedený Satanem." Z nejedný rockový kapely jsem zakoupením vstupenky udělal boháče, takže si dovolím odborně poznamenat, že tohle je nářez. Rockovej, hardrockovej a metalovej nářez. Prostě rychlá muzika, odvážný texty a dva magoři, kteří umí vypnout pérem laser. Taky umí péroklik a frajerskej skluz. To už jsem asi prozradil skoro celej děj a o ten tu jde v první řadě. Vlastně nejde. Vždyť to žádnej děj nemá a přesto je to skvělý. Nevím jestli za to může Satan, Zeus nebo Ronnie James Dio a je mi to úplně jedno. Já si prostě vezmu trsátko osudu, balalajku a budu trápit struny tak dlouho, až se stanu slavnou rockovou hvězdou. Jako U2, Linkin Park, Tenacious D nebo Morčata na útěku. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se na filmu hledět hlavně na pozitivní stránku, což ostatně dělám skoro vždy, ale tohle až moc zavánělo průměrem. Samozřejmě, spousta fórků byla dobrá, ale děj byl hrozně jednoduchej, vážně jsem čekal něco složitějšího. Takže milovníkům Rocku doporučuji, lidem, kteří nevědí kdo je třeba Ronnie James Dio důrazně doporučuji, aby se tomuto filmu vyhlnuli. Škoda převeliká, že se film zaměřuje jen na rock (a hard rock) a ne třeba už heavy metal, ke kterému by příběh o satanovi seděl víc. Filmem se mihne několik názvů kapel, ale ve skutečnosti se pořád opakují ty samé: The Who, Black Sabbath, Dio, Led Zeppelin a AC/DC. Slabší 4****. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku ma ovládol skvelý meganárez v podaní hudobného sprievodu pesničiek skupiny Tenacious D. Keby som si pred premietnutím tohto filmu o ňom neistil niečo viac, doteraz neviem, že skupina Jack Black je súčasťou ozajstnej, reálnej skupiny Tenacious D. Záhada skvelého pocitu z pesničiek vo filme 'School of Rock' je teda vyriešená. Trošku ma zaskočilo zabrzdenie, ktoré spôsobilo zbytočné fantasy ladenie vedľajšieho príbehu o trsátku. Radšej by som bol, keby sa film zameral na reálnejší príbeh vzniku kapely. Hlášky sú ale ozdobou žánru a tie songy naozaj nemajú chybu. 80%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou úlet. Obhroublého humoru tak akorát a pocitvé srandy kopec. Muzika výborná, Jack Black má úžasně gumovej xicht (a dělá sním psí kusy) a finále se Satanem nemá chybu. Tendle film navíc získá se správnou partou lidí a se správnými látkami v krvi nový rozměr. P.S. Hodnocení není objektivní. Ten film je neuvěřitelná kravina... ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Snesete interpretaci Jacka Blacka s jeho nakažlivou temperamentností zapříčiněnou rockovým stylem života? Líbila se vám Škola ro(c)ku, ale zdála se vám občas až příliš „dětská?“ Pak máte z poloviny vyhráno, jelikož Tenacious D je opravdu výmaz toho nejhrubšího zrna. Dětské lavice vystřídal komický (a místy značně fiktivní) pohled na začátky jedné kapely a tady začínají první problémy. Jelikož se mi tzv. „fekální“ humor příčí, tady ho budete muset chtě nechtě snést. Proč? Už za ty famózní písničky, texty a ten zápal sálající z rozjetého vagonu jménem Jack Black. Přidejme ještě závěrečný LET’S ROCK souboj s červeným sympaťákem na konec a máme tu ideální případ pro rozdvojenou osobnost, jelikož 4* se mi zdají až příliš přísné a 5* až nepřirozeně moc. Tentokrát zůstávám trošku při zemi. Yes you are fucked. Shit out of luck. Now I'm complete and my cock you will suck. The world shall be mine, and you're first in line. You brought me the pick and now you shall both die! [Přesná stopáž: 94 min] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)
  • JB pochází z katolické rodiny, jeho představitel Jack Black je přitom ve skutečnosti židovského původu. (GreatestFan)
  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama