Reklama

Reklama

VOD (1)

Den poté, co dostanou slovo, že za dva týdny pojedou domů, je skupina vojáků z města Spokane napadena v iráckém městě. Po jejich návratu domů do Států sledujeme čtyři z nich - chirurga, který viděl příliš mnoho, učitelku, která je matka samoživitelka a která při útoku přišla o ruku, pěšáka, jehož nejlepší přítel ten den zemřel, a vojáka, který znovu a znovu prožívá okamžik, kdy zabil civilistku. Každý z těch čtyř se vrací domů změněný, každý má pocit vykořenění. Skupinová terapie, služby veteránům, váhavá gesta rodiny a kolegů, a také pravidelné retrospektivní záblesky udržují válečnou frontu v jejich myslích. Jsou zlostní, nedůtkliví a výbušní: může válečník nalézt doma klid? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Milodar 

všechny recenze uživatele

Občas jsem byl rozněžnělý a nešťastný nad mizerným osudem teď již zbytečných hrdinů, podobně jako u 256.dílu Manuely, když umřel nevlastní strýco-syn. I když se film nepovedl, tak tématicky není o rozbředlých kravinách jako spousta lepších filmů pro děti i dospělé. Scény s amputovanou rukou krásky se mě opravdu dotkly, byť šlo jen o plast. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Válka z jiného, a podle mě správného, úhlu... Čtyři váleční veteráni se vrací z války v Iráku a to pravé peklo je teprve čeká doma - nikdo je nechápe, mají zranění, traumata.... Velmi zajímavý film, který se logicky moc nelíbí, protože říká pravdu a neoslavuje válku, jako něco skvělého - naopak ukazuje jak je válku zničující i po návratu domů...80% ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Je to agitka, není to agitka. "Home of the Brave" si nemůže vybrat a tak to není ryba ani rak. Na jednu stranu ukazuje ošklivost války, na druhou Brina Presleyho, který v "céčku" (promiňte ten žargon, ale byl jsem také na vojně) hledá nějakou identitu, protože v obchodě se zbraněmi, kde pracoval už ho šéf nezaměstná a nenachází ji, jen to v čem je dobrej, jak říká. Dělat svou práci tj. válčit. 50 cent (bez leukoplasti na ksichtě) má napsanou postavu poměrně hloupého černouška, kterému rupne v zádech i kouli (jako hlavě). Nejzajímavější a nejvíce realistická je postava lékaře , kterého zahrál Samuel L. Jackson. Jessica Biel je sice krásná žena, ale postavu vojandy jsem jí neuvěřil ani za mák. Celkově mám pocit , že slyším šustit papír a to není dobře. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Solidní pokus vypořádat se s válkou v Iráku. Scénář je sice strašně předvídatelný a dost klišovitý (opět zvítězí rodina, źodpovědnost a podobné ryzí hodnoty), na druhou stranu ovšem obsahuje velice slušné dialogy a alespoň pokusy o plastické vidění problému. Herecky film zcela jednoznačně táhne Samuel L. Jackson, ostatní herci jsou bohužel sotva poloviční. Obsazení a herecký výkon Jessicy Bielové je jeden velký úlet. Jak už napsali mnozí přede mnou, úvodní scény z Iráku jsou opravdu vynikající a už kvůli nim a Jacksonově výkonu stojí film za zhlédnutí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Každý druhý komentář zde je o tom, že se někdo nudil a že prvních patnáct minut je nejlepších. No jo, když holt někdo čeká válečný film typu Černý jestřáb sestřelen a dostane se mu spíše dramatu o lidech ve (teda, hlavně po) válce, je jasné, že musel být zklamaný. Já naštěstí čekal to, co jsem i dostal - místy dost patetický a patriotický, nicméně převážně výborný film o lidech, kteří si prošli válkou. Nejvíce mě zaujal příběh Jessicy Biel a Samuela L. Jacksona. O první zmíněné už delší dobu tvrdím, že je sexy a ještě talentovaná no a tady to opět předvádí a o Samuelovi snad nikdo nepochybuje… ;-) Jinak film je, jak už jsem napsal nahoře, výborný. Kdyby se ještě omezil ten americký patriotismus a přidala by se stopáž (nebránil bych se další půl hodině, aby charaktery mohly opravdu zaujmout a vy s nimi opravdu soucítit) tak bych neváhal a šel bych se svým hodnocením ještě výše. 80 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film původně dostal rating R, ale po přetáčkách získal PG-13. (Benjamin-L)
  • Herecké hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do konečné verze filmu. (Benjamin-L)

Související novinky

Období sklizně právě začalo

Období sklizně právě začalo

16.01.2007

Konání čtyřiašedesátého ceremoniálu oceňování filmových tvůrců formou Zlatých Glóbů má pořadatel Hollywood Foreign Press Association úspěšně za sebou a my plníme svůj včerejší slib přinášíme pro vás… (více)

Nominace na Zlaté Glóby

Nominace na Zlaté Glóby

15.12.2006

V úterý jsme vám přinesli předběžný odhad nominací na Zlaté Glóby tak, jak je viděli kritici z New Yorku, Washingtonu, Los Angeles a Bostonu. Dnes tu pro vás máme oficiální seznam kandidátů na toto… (více)

Reklama

Reklama