Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze humor filmu je hodne detinskej, pribeh je hodne jednoduchej a obcas pusobi prostredi krapet chude, jenze ja se u tohohle animaku fakt skvele bavil. Samotna animace je odvedena hodne dobre, akorat par zvirat neni poznat, co sou zac. Hudba je zvolena dobra a jelikoz se furt neco deje a film ma prijemnejch 75 minut, tak je celou dobu skvele sviznej a ani na moment nenudi. Navic obcas nakej ten forek pobavi a namluveni postav je zvladnuty slusne a kdyz se na moment zmeni animace, tak to je desne brutalni. No a to nejdulezitejsi, narozdil od vetsiny ostatnich animaku se tady prakticky vubec nepoucuje a jde ciste o zabavu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Hortona jsem měl rád už v dětství, ale možná teprve s odstupem  i teď zjištuji, jak je to strašně nedoceněná roztomilá pohádka, navíc se zřetelnou myšlenkou a  opravdu vzácný případ, kde mi nevadí ani anime (:D) Svět zvířátek možná může působit trochu klišovité, ale Horton je v podstatě sympaťák a i odporná klokanice má skryté dobré hlody (Tenhle Horton učí děti používat fantazii) a ve světě Kdovíků se to jen hemží roztomilý detaily (nasazování a sundávání slunečních brylí), vtipnými postavičkami (doktorka Lekává), drobnými i výraznými gagy (scéna se zubařem je teda pro určitou část mého já fakt nářez.:D Ta ruka mě dostává.:D Netřeba slov.:D) a závěrečná gradace s touhou o prežití dokáže zapůsobit i na emoce. Takže vtipné, roztomilé, s myšlenkou i trochou těch emocí? Pohádka dle mého gusta. Takže k tomu slabému hodnocení mohu jenom dodat: Poučení, jste si z toho doufám vzali: Že člověk je člověk, i když tuze malý.  ()

Reklama

pivo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné strávená hodinka a pol, počas ktorej sa u mňa nevyskytli žiadne stránky nudy. Animácia rozhodne nie je dokonalá ako u Pixaru, ale o to viac sa mi páčila. Strašne strelený príbeh a animácia tomu odpovedá. A tá anime paródia, tak to som nemohol. Niekto môže namietať, že polovica vtipov je padacia a neviem aká, ale mne to nevadilo, lebo to bolo vyvážené geniálnymi charaktermi. A dabing to našťastie tiež nepokazil. Takže veľká spokojnoť a odporúčam nie ani tak deťom, ako skôr odrostlejším pubertiakom. 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej animák, kterej vůbec ničim neohromí. Příběh je nic moc, zábavnej tak napůl a z druhý půlky o ničem, ještě k tomu moralizující konec, Jim Carrey tady neni skoro vůbec znát, nechal na sebe vzpomenout tak akorát názvem malých lidí Kdovíků, který už se objevili v Grinchovi a animace, ač je v některých momentech perfektní, hlavně co se týče vody a tak, tak na sebe moc neupoutává kvůli vizuálnímu nenaročnýmu pojetí všech postav. Rozhodně sem se nenudil, spíš naopak a u některých scén sem se fakt pobavil, ale už sem viděl mraky lepších animáků. 3,5* ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dětské, ale když je předlohou Dr.Seuss, ani se nedá čekat nic moc jiného. Na víc si to vyloženě nehraje, tedy kromě anime sekvence, u které se dá upřímně pobavit. Na rozdíl od sequelů Doby ledové je to skutečně o něčem, i když slovní vata může dřív či později unavovat. Z děje si už moc nepamatuju, ale malý svět (stejný jako v Grinchovi?) byl fajn a Jim Carrey se se Stevem Carrellem setkal od dob Bruce Almighty. Kdyby novodobé přemnožené animáky pro děti vypadaly nějak takhle, v poho. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama