Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Scénář je natolik špatný a z postav dělá stupidní chodící zombie, které jen říkají své repliky a ve chvílích, kdy má přijít akce v podobě aspoň hokejového zápasu se předvede režisér nezvládající dynamiku hokeje a akci včetně herců. Totální nezvládnutí látky a otevřená dvířka na další sérii, která bude až se na České televizi domluví zda první byla úspěch(=peoplemetry řeknou v Železného koláči jestli Poslední sezona měla aspoň 20 %). Jen doufám, pokud přijde další Poslední sezona, že se tvorby scénáře chopí někdo inteligentní se smyslem pro realitu. Nechci už podruhé vidět seriál o bohatém hokejistovi co se vrátí z NHL a své peníze uloží do malé banky, protože mu nedojde, že by to mohlo být rizikové...apod. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Není to až tak strašné, jak se může na první pohled zdát. Samotné příběhová linie zde trpí jistou nevyvážeností a přeplácaností. Po několika dílech omrzí neměné chování hrdinů a neustálé omílání stejných problémů, kladem není ani chladná režie, které chvílemi působí až komicky. Stejně tak je nevhodně zvolený střih a rychlé přechody, které k obyčejnému dramatu nesedí a místo zvyšování tempa spíše fungují jako nástroj roztrušující divákovu pozornost. K hokeji, který tu hraje spíše druhé housle se nemá ani cenu vyjadřovat, chybí mu jak údernost skutečného zápasu, tak i dynamika, obyčejné snímání s odstupem, tak i již několikrát zmiňovaná tvrdost. Dokonce ani hrdinové nenapomáhají zvýšení kvality. Jedná se o obyčejné figury, které až zarážejí svou plytkostí. Divák si od nich drží odsup, neboť je mu jasné, že se jedná jen o sbírku oblíbených charakterů, která působí - ostatně jaké celý seriál - nehorázně uměle. Dvě hvězdičky dávám zejména za slušný hudební doprovod, odvahu přijít s něčím novým a pár slušných scének. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Vážení tvůrci, doporučuji zhlédnout starý seriál Dlouhá míle a podívat se, jak se dá zpracovat motiv o končící sportovní kariéře. Tam byly také nesmysly (přechod běžce na delší tratě a nakonec i maraton), ale to sportovní prostředí diváka opravdu vtáhlo. To tvůrci Poslední sezony měli více starostí o to, kdo se bude s kým pelešit, kdo bude moderně sprejovat a jak připravit hlavního hrdinu o peníze (samozřejmě tím nejtrapnějším způsobem - obral ho nepoctivý bankéř - podnikavec). Hvězdička za pěknou ústřední píseň. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tady ten seriál trochu nefér kritizovanej a to říkám já tedy člověk který jakož to příznivec naší starý dobrý socialistický seriálový tvorby ty všechny dnešní škváry nemilosrdně posílá do pekel, ale tohle se mi celkem líbilo a to zrovna Dejdara kdoví jak moc nemusím, ale přišlo mi to celkem ze života. Ano hlavní hrdina dělá někdy nelogická rozhodnutí, ale byl zvyklej dosud jenom hrát hokej a o nic se nestarat, takže na zbytek života se moc nepřipravil. Dílů je tak akorát a i přes pár chybek můžu mluvit o spokojenosti.75% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama