Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začínalo to docela slibně, jenomže skoro na půl seriálu se hokej kamsi vytratil, dějová linka s gamblerem a feťačkou je v podstatě samoúčelná a ta se zneuznaným podnikatelem vyloženě trapná. Jen hudba není špatná a nejlepší herecký výkon předvádí Petr Forman. Ono bude lepší přece jen to "real" mistrovství... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevybavuju seriál ze sportovního profesionálního prostředí , který by vznikl za posledních dvacet let ( předtím snad Dlouhá míle ?) , takže Hynkovi Bočanovi tímto vzdávám hold ( potom co natočil S čerty nejsou žerty je to Pan reřisér navždy ) . Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že některé dějové linky jsou opravdu naivní a že záběry přímo ze sportovních zápasů by mohly být věrohodnější ( ale budiž, to může být otázka peněz )., herecké výkony jsou postačující ( Petr Forman dokonce vysoce nadprůměr ), ale aspoň to zachráněj občas nahatý scény ( pátý díl 25. minuta Blažek vs. kouzelná Lucie Černíková ), který mi dokážou že se tu točej český seriály a ne ty politickoeroticky korektní americké pokusy. ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Niekomu sa tento seriál páči a niekomu nie, no môj názor je taký, že je to jeden z najpodarenejších porevolučných seriálov. Páči sa mi najmä kvôli tomu, že sa odlišuje od súdobej seriálovej tvorby tým, v akom prostredí sa odohráva. Dnes sa totiž scenáristi zmôžu iba na seriál z pracovného prostredia lekárov a podnikateľov. Neviem aký to má zmysel, a dokedy ich to bude ešte baviť. Zaujímavý scenár tu napísal Ivan Hejna, no k "Dlouhej míli" nejaká tá míľa ešte chýbala. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako z poviedky, čo poslal amatérsky nadšenec do nejakého regionálneho denníku. Pokusy o hokejové zápasy dopadli v podstate ako celý zbytok seriálu. Všetko pôsobí lacno. Od hercov, príbehu až po kulisy. Tešil som sa na seriál z hokejového prostredia, no dočkal som sa len ďalšieho športového paskvilu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při prvních zvěstech to vypadalo, že bychom se mohli konečně dočkat pořádného "sportovního" seriálu. Jenže ke všemu seriálovému jest v naší zemi třeba přistupovat s rozvahou a nedůvěrou...nakonec tu máme seriál (opět) nabitý hvězdnými jmény, který je jakousi hodně pestrou a hodně povrchní podívanou ve stylu Ulice, do které se čas od času přimotají nějaké hodně zvláštně natočené a nastříhané rádobyefektní hokejové záběry. Kdy už se ti naši kašpárci naučí, že kreativec a mediální specialista jsou zlo? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama