Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hokej miluju a bál jsem se co si nasi reziseri na nás pripravili. Nakonec musím uznat skvělé. Nezvyklé obsazení Martina Dejdara do hlavní role hokejisty Krola mě překvapilo, protože MD jsem si dovedl představit pouze u komediálních rolí, ale tady mě překvapil a zvládnul svoji roli bravůrně. Ještě jednou, díky Martine (Honzo?) ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo chce "hokejovému národu" připravit seriál z hokejového prostředí, vstupuje na hodně tenký led. Přeci jen, hokeji docela rozumíme a máme jej hodně nakoukaný. Pokud něco nesedí, dokážeme se ozvat a na reakcích je to vidět. Nevím, zda s tím tvůrci počítali. Především vadí nerealistické hokejové záběry (mně taky). Druhou největší výtkou je slabý scénář, který sklouzne hokej nehokej k obyčejné vztahovce a v neposlední řadě se nelíbí hromady klasických klišé a schémat, znovu souhlasím. Je to škoda, Poslední sezóně jsem hodně fandil. Přes všechny výtky nakonec nechám tři hvězdy, i když ta třetí je spíše za odvahu. Nicméně je to pořád náš nejlepší seriál z hokejového prostředí. Doufám, že se toho ještě někdy někdo ujme a dopadne to lépe. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to mělo reklamu je to veelmi ubohé. Šílená, tuctová hudba, předvídatelný a jednoduchý scénář, podivné přechody jednotlivých scén a hlavně neskutečně nudně a amatérsky natočené hokejové zápasy. Díky absenci zajímavých střihů během zápasů nevidíme špičkové hráče, ale opravdu jen partu herců, kteří si šli zahrát - prostě totální rybník. Kladem jsou solidní výkony některých herců ( Forman, Pauhofová). ()

andriy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí úvodních 3 dílů dávám za 3 *.Seriál mě zatím baví,ale tohle že je drama?Opravdu ne.Spíše komedie.O každém takovém seriálu se pořád říká,že je "ze života".Zatím jsem na takový nenarazil.Ani Poslední sezóna jím není.Co se týče zpracování hokejových scén,musím souhlasit s ostatními názory.Komentář je trapný a samotné zápasy nudně udělané.Na tomhle měli tvůrci seriálu zapracovat daleko víc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)
  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno