Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hokej miluju a bál jsem se co si nasi reziseri na nás pripravili. Nakonec musím uznat skvělé. Nezvyklé obsazení Martina Dejdara do hlavní role hokejisty Krola mě překvapilo, protože MD jsem si dovedl představit pouze u komediálních rolí, ale tady mě překvapil a zvládnul svoji roli bravůrně. Ještě jednou, díky Martine (Honzo?) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo chce "hokejovému národu" připravit seriál z hokejového prostředí, vstupuje na hodně tenký led. Přeci jen, hokeji docela rozumíme a máme jej hodně nakoukaný. Pokud něco nesedí, dokážeme se ozvat a na reakcích je to vidět. Nevím, zda s tím tvůrci počítali. Především vadí nerealistické hokejové záběry (mně taky). Druhou největší výtkou je slabý scénář, který sklouzne hokej nehokej k obyčejné vztahovce a v neposlední řadě se nelíbí hromady klasických klišé a schémat, znovu souhlasím. Je to škoda, Poslední sezóně jsem hodně fandil. Přes všechny výtky nakonec nechám tři hvězdy, i když ta třetí je spíše za odvahu. Nicméně je to pořád náš nejlepší seriál z hokejového prostředí. Doufám, že se toho ještě někdy někdo ujme a dopadne to lépe. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tady ten seriál trochu nefér kritizovanej a to říkám já tedy člověk který jakož to příznivec naší starý dobrý socialistický seriálový tvorby ty všechny dnešní škváry nemilosrdně posílá do pekel, ale tohle se mi celkem líbilo a to zrovna Dejdara kdoví jak moc nemusím, ale přišlo mi to celkem ze života. Ano hlavní hrdina dělá někdy nelogická rozhodnutí, ale byl zvyklej dosud jenom hrát hokej a o nic se nestarat, takže na zbytek života se moc nepřipravil. Dílů je tak akorát a i přes pár chybek můžu mluvit o spokojenosti.75% ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě jako hokejového fanouška patričně tvrdý náraz na hrazení. Místo toho, aby autoři vybředli z bahna seriálových konvencí, se ochotně zařadili vedle komerčních mýdlových oper a ačkoli nepochybuji o tom, že ve sportovním prostředí nejsou intriky neznámým jevem, nemuselo se dát různým psychologickým pochybnostem takové množství prostoru. Samotný hokej upadl do pozadí... a propos, hokej? Upřímně, nevěřím, že tvůrci pod tuto pokličku vidí více než třeba já, řadový fanoušek. Od mediálních vystoupení po atmosféru kabiny těžce naivní, tudíž nemůžu udělit seriálu nic jiného než trest do konce utkání s následným disciplinárním trestem - v řeči zdejšího kmene tedy 0%. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno