Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Strike 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to mělo reklamu je to veelmi ubohé. Šílená, tuctová hudba, předvídatelný a jednoduchý scénář, podivné přechody jednotlivých scén a hlavně neskutečně nudně a amatérsky natočené hokejové zápasy. Díky absenci zajímavých střihů během zápasů nevidíme špičkové hráče, ale opravdu jen partu herců, kteří si šli zahrát - prostě totální rybník. Kladem jsou solidní výkony některých herců ( Forman, Pauhofová). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fanoušci javorových listů zajisté zamáčkli nejednu slzu, když dres Jendy Krola stoupal ke stropu jejich haly.. Jediné pozitivum na české poměry je snaha o zasazení příběhu do sportovního prostředí, ale tím to končí. Samotný seriál je plný tradičních klišé (tentokrát sprejeři, gambleři, cizoložství) a scény z mistrovských zápasů i přes přítomnost odborných poradců vypadají jako baráž v hobby lize. Dejdara mám celkem rád a tady mně ho bylo líto.. ()

Reklama

francis 

všechny recenze uživatele

To je špatnej vtip. To se nemoh Hynek Bočan aspoň jednou kouknout na hokej, než tohle začal točit? Kdyby aspoň hokejový scény byly pořádný, koukali by se na to aspoň fanoušci, kterých je v Čechách myslím dost, tohle ale žádnej hokejovej fanoušek snad ani nemůže zkousnout. A "nehokejová" část? Z tý je poznat, že nestačí jenom posbírat to, co fungovalo v pár seriálech z poslední doby (motivy, charaktery, herci), hodit to do jednoho hrnce, promíchat a servírovat. Kromě ingrediencí je totiž důležitej taky recept, kterej určí jejich množství a způsob přípravy. A ten tentokrát zatraceně chybí. Škoda, docela jsem se na to těšil (kvůli hokeji a Petrovi Formanovi). Koukat ale už nebudu, jeden díl stačil. ()

andriy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí úvodních 3 dílů dávám za 3 *.Seriál mě zatím baví,ale tohle že je drama?Opravdu ne.Spíše komedie.O každém takovém seriálu se pořád říká,že je "ze života".Zatím jsem na takový nenarazil.Ani Poslední sezóna jím není.Co se týče zpracování hokejových scén,musím souhlasit s ostatními názory.Komentář je trapný a samotné zápasy nudně udělané.Na tomhle měli tvůrci seriálu zapracovat daleko víc. ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Pro čechy jistě zajímavá látka a tedy potenciál který sliboval mnohé. Bočan nicméně potvrdil svou housenkovou dráhu co se tvorby týče. Hlavně co se týče dialogů a střihu je to příšerné. Ve chvíli kdy by měl moment gradovat třeba sportovním utkáním je to totálně nezvládnuté. Totální zklamání, scénáristu bych nechal zastřelit ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama