Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (169)

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to zatím jen v televizi, ale o to nejde jde o to že jsem se skvěle bavil.Musím přiznat že rodinné filmy z Ameriky fakt žeru.Nebo to jsou spíše filmy o vánocích.Tak tedy fakt žeru Americké vánoční filmy.Opravdu perfektní rodinná zábava s duem Vince Vaughn a Paul Giamatti co lepšího v tomto filmu může být?Já se opravdu moc bavil a těším se až to zase uvidím.(nejlépe o vánocích).80% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti bol super...viacmenej ako vzdy, scena surodeneckej terapie rovnako uplne paradna, ale inak mi tento film v podstate nic ine neponukol, v celku ma nudil a nebyt dvoch spominanych obrovskych pozitiv (a ano, este aj Kevin Spacey bol viac nez dobry), hodnotenie by som dal aj nizsie. Takto slabych 2,5/5* ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po skvělé komedii "Nesvadbovi" jsem byl ochoten Vince Vaughna bránit za každou cenu, protože ten film se povedl. Jenže po každém dalším snímku, který jsem s ním viděl, jsem si uvědomoval, že jednou tohohle herce stačí vidět, a pak dost. Jednou jednoduše proto, že podruhé se budete divit, proč se vám vlastně líbil, poněkolikáté už ho budete rozdýchávat jenom velmi těžko. Uvědomíte si, že nemá žádný herecký rejstřík a je ještě protivnější než Sandler, protože je prostě neskutečně toporný. "Rozchod!", "Trable v ráji". "Dilema" a nakonec právě "Santa má bráchu" (píši v pořadí, v jakém jsem filmy viděl) mi jen dokázaly, že tohle opravdu není herec, který je schopný dobrých hlavních rolí a spíše se hodí pro vedlejšáky, což dokonale předvedl ve filmu "Útěk do divočiny". "Santa má bráchu" je komedie, která bude těžit z toho, že lidé milují Vánoce a milují vánoční filmy. Santa Claus je v Americe jednou z nejoblíbenějších postav, v posledních letech má stále navrch nad prezidentem. Paul Giammati je herec, kterého bych si nikdy jako Santu nepřestavil, přesto ho zvládl výborně. Vince Vaughn je jeho neurvalý bratr, který jednoduše trpí tím, že jeho bratr je tak populární. Žije obyčejný život, což mu vyhovuje. Bohužel musí dojít k tomu, že se znovu dostane do kontaktu se svým bratrem, což vede k tomu, že jen velmi těžko drží nervy na uzdě. O čem to je? No samozřejmě že o tom, jak se z hajzla stane milující bratr. Dvouhodinový film, kde je všechno dané předem. Budete chtít brečet, budete se chtít smát, ale všechno jenom proto, že takhle je to jednoduše dáno, takhle to má být. Všechno jede v zajetých kolejích, využívají se přesně takové zvraty, jaké čekáte, takže je vám i nalajnováno, kdy se máte jak chovat. Proč dávat do filmu srdce, když stačí jenom udělat něco, co tu bylo, jenom na to napasovat trochu jiný příběh a celkem velkolepý Severní pól? Člověk se ani nediví, že se vytvořila skupinka - no, možná pořádná skupina - lidí, kteří zatracují americkou tvorbu a raději se kloní k evropskému nebo japonskému filmu. Když se člověk dívá na moc filmů, prostě si musí uvědomit, jak jsou klišovité, bez nápadu a jen se snahou vydělat peníze. Kde je umění? Kde je snaha na diváka zapůsobit jinak, než jenom velkolepostí? Že by se Hollywood snažil umění zabít? Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/deja-vu-fred-claus-oko-dravce-penelope.html ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vždy o Vánocích a to konkrétně na Štědrý den jsem koukal na sympatickou vánoční komedii Na Vánoce budu doma. Udělal jsem si z toho takovou menší tradici, která trvala pět let. Asi dva měsíce se mi doma válela komedie Santa má brachu a tak jsem si řekl, že je na čase vyměnit jeden film za druhý. Byl Štědrý den a tak jsem si s chutí pustil tuto komedii od které jsem čekal nějakou senzační komedii. Šeredně jsem se mýlil. Sice komedie to je, ale tak příšerně nudná, že po hodině jsem téměř usínal, ale nakonec jsem se přemohl, udělal jsem si silné kafe a dokoukal jsem to. Příběh je sice dobrý a originální, ale k čemu to je, když sledujeme téměř dvě hodiny pouhých dialogů, bez nějaké větší akce? Akorát to diváka uspí. Film se může jednoznačně pochlubit skvělým hereckým obsazením, jenže herci se tvářili (asi tak jako já při sledování tohoto filmu) unavěně a do svého výkonu nedali nic. Něco tak toporného jsem už dlouho neviděl. Hlavně tedy Kevin Spacey to byl teda ale výkon. Hrůza! Paul Giamatti byl jako Santa Claus roztomilý a dokázal bych si ho jako skutečného Santu představit. Jediný, kdo do toho vnáší trochu života je Vince Vaughn, který se snaží vložit nějaký ten vtípek nebo nějakou bláznivinu. Jedno je jasné. Až budou příští rok zase Vánoce, tak se radši vrátím k filmu Na Vánoce budu doma, protože tato dvouhodinová nuda, by se možná tak hodila před spaním a na 100% bych usnul! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sázka na jistotu se sympatickými herci a koňskou dávkou vánoční atmosféry, která průměrný scénář doslova dovláčí ke šťastnému konci. Dobkin se musí sakra ohánět, aby se mu to nerozpadlo pod rukama a kolem půlky film dře dno (taneční lekce), jenže hláškujícího Vince Vaughna jen tak něco nezastaví. Klasika z toho zřejmě nebude, jako příjemný snímek na prosincové odpoledne to však funguje na jedničku. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)

Reklama

Reklama