Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (169)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Dexter líznutý s Fargom. Slnečné Miami s množstvom priestoru pre realizáciu temného pasažiera vystriedalo klaustrofobické Iron Lake, kde každý každého pozná a temný pasažier, ktorého Dexter pochoval pod masku Jima Lindseyho, nemá ani centimeter voľného priestoru pre čo i len drobnú chybičku. A Dexter pritom už nie je v najlepšej forme ... tak nejako by sa dala zhrnúť základná premisa New Blood. Zvyšok už je história. Nový Dexter patrí medzi to lepšie čo prinieslo štúdio v rámci tejto frančízy, má takmer všetko čo si môže divák želať – nové prostredie, nové postavy, starého Dextera, zopár starých postáv, zopár úmrtí. Ja osobne by som si želal ešte o niečo väčšiu previazanosť s pôvodnou sériou. K dokonalosti mu však bránia predovšetkým iné skutočnosti, a to nie veľmi uveriteľné charakterové odchýlky, krívajúca logika a uponáhľaný a hlavne nie veľmi uspokojivý záver. Tvorcom došiel dych. Avšak na neuspokojivé ukončenia seriálov sme si za posledné obdobie akosi zvykli ... pozdravujem Game of Thrones. Nevadí, aj tak som za Dextera (nového či starého) ako divák vďačný. Bola to jazda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dexter se po osmi letech vrátil,aby fanouškům poskytl uspokojivější uzavření než to z osmě řady a až do finále to byl návrat uspokojivý.Sice tomu chyběl ten správný Dexter feeling (ten jen tu a tam vykoukl zpoza rohu),ale jinak sem s celou řadou neměl problém a neměl jsem ho až do finále,které je v případě tohoto seriálu nejspíš prokleté.Je sice fakt,že jsme čekali,že se něco podobného - možná lehčí spoilery - stane již v osmé sérii a úplně nesouhlasím s tím,že ze sebe Dexter udělal blbce tím,že zabil poprvé nevinného člověka (těch přeci jen pár bylo už předtím - Doakes,LaGuerta,Debra),ale v tomhle případě tomu absolutně chyběly emoce,které by se dozajista dostavily,kdyby něco takového před lety udělala právě třeba Debra,nebo Bautista.Takhle to působí uspěchaně (to co se buduje a vyvíjí celou sezonu se změní během minuty) a prázdně a sráží to jinak celkem vydařenou nástavbu a úlitbu fanouškům.Až to na mě působí jakože si Showtime někde v šuplíku už teď syslí spin-off Harrison...70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„SVĚT NÁS POTŘEBUJE …“   Jako první mě upoutala „poklona“(?) Jeffu Lindsayovi. Je to vtipný a svým způsobem ho to musí potěšit. Musím uznat, že takhle povedenejch návratů po letech se moc nekoná. Postupně to nabírá tu pravou Dexterovsky dramatickou atmosféru, takže nevadí, že je to celý vlastně jen takovej vánoční dárek. Inu, proč ne. Nevím, jestli TOHLE dramatický vyústění je tím pravým ořechovým, ale teď už je to vlastně jedno. Nebo vlastně není… kurva, mohli si dát víc práce! (a nedělat z psychopata psychopata…)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím kdo je Jeff Lindsay. 2.)  Nikdy jsem nepřestal balit lidi do igelitu. 3.) Narodil jsem se v krvi (a fotr z toho má radost).   ///  Thx za titule „titulkomat“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem jeden z těch komu se osmá série nelíbila a i celkové zakončení mě zklamalo. Proto, jsem byl velmi rád, když se oznámilo obnovení seriálu. Od začátku mě tahle série bavila a zasazení příběhu na sever mi přišlo jako dobrý nápad. Musím říct, že i ten sériový vrah proti kterému Dexter šel, byl snad nejlepší jaký v tomto seriálu byl. Upřímně jsem čekal na setkání Dextra a Batisty což se nestalo a to je velká škoda. Jediné co mě trochu zklamalo, byl poslední díl, který na mě působil, jako kdyby někdo chtěl hodně rychle seriál ukončit. Přitom pokud už se vědělo předem jaký osud bude Dexter mít, tak mohl mít seriál daleko epičtější zakončení než co nakonec dostal. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu to vypadalo tak, že měli tvůrci po celou devátou sérii problém s udržením setrvalé kvality. Jednotlivé epizody na mě působily značně odlišným dojmem, což se odrazilo na jejich hodnocení, a vše dokonalo to holé neštěstí, které na mě bylo vypuštěno v podobě finálního dílu. Můj výsledný dojem po shlédnutí deváté řady je, i přes hodnocení vyjádřené hvězdičkami, takový, že tato záležitost neměla být natočena. Závěr osmé série mě opravdu naštval a sotva po deseti letech vychladnu, přijde ještě horší pecka. / Poučení: Chceš si užít parádní seriál? Dej si Dextera a vynech osmou a devátou řadu. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno