Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (168)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

MEGASPOILERY: Důstojné zakončení seriálové ságy, ale docela mě zklamalo posledních dvacet minut, které byly zbytečné... Nejvíc jsem se těšil na scénu Bautista vs Dexter a na to ani nedošlo. Měl se jim ke všemu přiznat, objasnit zločiny jako poctu LaGuertě, Doakesovi, Debře a dalším, předat pasažéra svému synovi a sám by buď pokračoval ve vraždění ve vězení (kde jsou vrazi) a nebo by se zabil... Tak jako tak, určitě by to byl lepší konec - nebo příprava na další série Dexter & Son. Jeden ve vězení, druhej na svobodě. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade som od Dextra dostal presne to, čo aj v pôvodnej ôsmej sérií: výborný, napínavý seriál, plný červeno-štvorčekových epizód, zakončený tradične modro-štvorčekovou epizódou, aby sa nepovedalo :D Každopádne, som rád za tento návrat, cením si odvahu zúčastnených - nadviazať na niečo tak kultové, akým bolo prvých osem sérií, nebolo úplne bez rizika. Našťastie, New Blood mal nový šmrc, nový ľadový nádych - tvoci nevsadili na úplne tú istú receptúru, naopak, nový prístup bol osviežujúci, ale s prvkami originálnej funkčnosti. Dexter trošku zostarol, statil svoje až chirurgicky dokonalé plánovanie a elegantné prevedenie, a to ho dovedie v tak malom meste, ako je Iron Lake, do bažiny s následkami vlastných činov. Pre fanušíkov  určite radosť v každom prípade. Díky, Dex! ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to jiné, než jsem čekal a vlastně je to dobře, že se jen nerecyklovalo (nebo ne úplně) to, co už známe. Atmosféra je jiná, nové postavy nejsou vždy tak zajímavé, jako ty z původní série (neplatí to ale pro všechny, některé jsou fajn) a Harrison je někdy velmi otravný (což se ale u pubescenta dá čekat). Příběh pak někdy zaškobrtne a ne všechny dějové linky fungují, ovšem já jsem veskrze spokojen a to i s finále, které bylo hořkosladké, pro někoho možná kontroverzní, ale v mém případě bylo dostatečně emotivní a dramatické, aby šlo o tečku za seriálem, kterou jsme měli dostat už v minulosti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dexter se po osmi letech vrátil,aby fanouškům poskytl uspokojivější uzavření než to z osmě řady a až do finále to byl návrat uspokojivý.Sice tomu chyběl ten správný Dexter feeling (ten jen tu a tam vykoukl zpoza rohu),ale jinak sem s celou řadou neměl problém a neměl jsem ho až do finále,které je v případě tohoto seriálu nejspíš prokleté.Je sice fakt,že jsme čekali,že se něco podobného - možná lehčí spoilery - stane již v osmé sérii a úplně nesouhlasím s tím,že ze sebe Dexter udělal blbce tím,že zabil poprvé nevinného člověka (těch přeci jen pár bylo už předtím - Doakes,LaGuerta,Debra),ale v tomhle případě tomu absolutně chyběly emoce,které by se dozajista dostavily,kdyby něco takového před lety udělala právě třeba Debra,nebo Bautista.Takhle to působí uspěchaně (to co se buduje a vyvíjí celou sezonu se změní během minuty) a prázdně a sráží to jinak celkem vydařenou nástavbu a úlitbu fanouškům.Až to na mě působí jakože si Showtime někde v šuplíku už teď syslí spin-off Harrison...70% ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že natočili pokračování, protože konec osmičky byl fakt hodně uspěchaný a špatný. Tak moc, že když jsem to po 3 letech sjížděl znovu, tak jsem si víc a víc uvědomoval, že si pamatuji, jak to zhruba skončí, ale co se tam dělo kolem toho jsem si už vůbec nepamatoval. Tady bohužel zopakovali stejnou chybu, protože se snažili odvyprávět dokonce jen v 10 (ač delších) dílech hon na dalšího darebáka, sžití se se svým synem, přerod jeho přítelkyně a vlastně to nějak rozumně uzavřít. Všechno to sice byl dobrý nápad, ale vůbec jsem se nestihl sžít s novým prostředím, novými postavami (a že jich tam bylo) a kromě Dextra samotného se ti staří známí chovali nějak divně. Harrison mi k tomu malému blonďáčkovi vůbec neseděl, Deb neřekla ani jednou dopíči (každopádně její až hororový nádech byl v poho) a Batista se taky nechoval podle jeho původní postavy. Tehdy Laguertovou urputně přesvědčoval, aby to nechala být a teď až moc jednoduše uvažoval o tom, že by to fakt mohl být Dexter. Závěr jsem tak trochu tušil, ale pořád mohl být jiný, chování Harrisona bylo dost divné vzhledem na to, co spolu právě prožili - měla to být spíš Angela, a i Dexter se vlastně při útěku zachoval iracionálně. Nemuseli rozjíždět mnoho sériovou záležitost, kterou by zase nezvládli uzavřít, ale i vzhledem na velmi pomalý rozjezd, jedna série navíc mohla zařídit úplně jiné pocity z celého Iron Lake, jeho obyvatel a vůbec zase uspěchaného závěru. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)
  • Ačkoliv se 9. série odehrává ve fiktivním městečku Iron Lake, které se má nacházet v americkém státě New York, tak se natáčela v historické vesnici s názvem Shelburne Falls v americkém státě Massachusetts. (Trajektt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama