Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (168)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Dexter líznutý s Fargom. Slnečné Miami s množstvom priestoru pre realizáciu temného pasažiera vystriedalo klaustrofobické Iron Lake, kde každý každého pozná a temný pasažier, ktorého Dexter pochoval pod masku Jima Lindseyho, nemá ani centimeter voľného priestoru pre čo i len drobnú chybičku. A Dexter pritom už nie je v najlepšej forme ... tak nejako by sa dala zhrnúť základná premisa New Blood. Zvyšok už je história. Nový Dexter patrí medzi to lepšie čo prinieslo štúdio v rámci tejto frančízy, má takmer všetko čo si môže divák želať – nové prostredie, nové postavy, starého Dextera, zopár starých postáv, zopár úmrtí. Ja osobne by som si želal ešte o niečo väčšiu previazanosť s pôvodnou sériou. K dokonalosti mu však bránia predovšetkým iné skutočnosti, a to nie veľmi uveriteľné charakterové odchýlky, krívajúca logika a uponáhľaný a hlavne nie veľmi uspokojivý záver. Tvorcom došiel dych. Avšak na neuspokojivé ukončenia seriálov sme si za posledné obdobie akosi zvykli ... pozdravujem Game of Thrones. Nevadí, aj tak som za Dextera (nového či starého) ako divák vďačný. Bola to jazda. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*7,5/10* Nelze říci, že by mě New Blood zklamalo. Osobně jsem se bála, že pokračování Dextera bude vyloženě odpadní záležitost, která neměla spatřit světlo světa. Naštěstí se mé nejhrůznější představy nevyplnily a onu jízdu jsem si vesměs užila. Zvyknout si na změnu prostředí, kdy z barevného Miami se dostáváme do chladného městečka Iron Lake, bylo ze začátku poměrně těžké, ale nakonec jsem si tuto lokaci velmi oblíbila. Je rovněž zajímavé vidět, jak zde Dexter žije a jakou roli zaujímá s celém procesu chodu města a jeho obyvatel. V průběhu seriálu se dočkáme i návratu známých tváří z předchozích řad. Jde vidět, že NB mělo trochu vyšší rozpočet - lepší a kvalitnější záběry, zajímavé efekty atd. Co rovněž chválím jsou skvělé herecké výkony - zejména Clancy Brown v roli Kurta byl naprosto dokonalý, ale to by se dalo říct skoro o všech charakterech. Bohužel, konec mě opět nepřesvědčil natolik, abych mohla dát vyšší hodnocení. Ovšem jako celek funguje New Blood poměrně dobře a důstojně tak uzavírá dlouhou ságu Dextera Morgana. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

Sory ale tendle seriál mohl skončit jen dvěma způsoby, aby byl zákazník spokojen a dávalo to smysl: Varianta A: Dexter učí syna kodex, ten ho ale nezvládá dodržovat a nakonec skončí v igelitu na stole. Varianta B: Dexter učí syna kodex, ten má ale svoji hlavu, Dexter se ho pokusí dostal na svoji pracovní desku, ale žák překoná svého učitele a nakonec skončí na stole v igelitu sám Dexter. -- Doufejme že se jednoho dne deepfake vydá i cestou filmu a odchod, stáří nebo úmrtí herce už přestane být významným problémem, a stejně tak pokažený konec nějaké série. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Jestli měli tvůrci Dextera něčím splatit dluh společnosti, pak touhle nadstavbovou sérií, která umožnila pohled na skutečnou podstatu této postavy - bez romantizace, odosobněným pohledem zvenčí, a především optikou "dobrého člověka". Na co nebyly koule ani potřebná půda v linii příběhu před 8 lety, to se povedlo teď. A nejen to. Přes některé slabší momenty ve výstavbě k (jak se později ukázalo) nevyhnutelnému rozuzlení, se zdá, že víc pro pocit "takhle je to správně" zkrátka udělat ani nemohli. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Keď som počul o Dexterovom návrate, tak som fakt nechápal prečo sa k tomu niekto chce po toľkom čase vrátiť a vôbec som sa na to netešil. No ale o to väčšie prekvapenie to je, zaháčkovalo ma to hneď od prvej časti a až do konca si to udržalo kvalitku. Michael C. Hall sa po rokoch skoro nezmenil a túto svoju ikonickú rolu si zopakoval s veľkou chuťou. Zmena prostredia pôsobí veľmi dobre, vzťah so synom je spracovaný veľmi fajn a ich konfrontácia ma bavila a nový hlavný protagonista má tiež svoje čaro. Celkové zakončenie seriálu si určite nájde svojich odporcov, mne však toto vyvrcholenie vôbec neprekážalo a neviem si predstaviť moc možností ako inak sa to mohlo skončiť. Pre mňa veľké prekvapenie a veľká spokojnosť. 9/10 ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)
  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama