Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (947)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

S01: Daľší seriálový počin, ktorý stavia na nadprirodzené schopnosti postáv (už zo základu sympatický rys pre človeka) a neustálej nenaplnenosti diváka v tom, čo bude dejovo nasledovať v ďaľšej epizóde. Tak to má byť. Jediné, čo by som vyzdvihol ako negatívum, je občasné rozťahovanie deja, tojest i metráže - na úkor tempa a gradácie. S02: Dojem dejovej rozťahanosti ustúpila, naopak zvyšuje sa tempo a počet dejových prevratov stúpa. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - 90% Druhá série - 70% Třetí série - 60% Čtvrtá série - První dojem 45%/// Další případ seriálu, který nevěděl, kdy přestat a nevěděl, řeho je moc a čeho je příliš. Během čtyř sezón sklouzl na podprůměrnou sebeparodickou slátaninu, kterou naštěstí tvůrci ukončili. První série ale zůstane perfektní verzí na X-Meny. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jak to mám vlastně hodnotit. 1. řada představovala v tv tvorbě jistý přelom, dokázala pohltit, že jste jí i ten stupidní konec odpustili. V 2. řadě se děj neposunul z místa a scénaristi jen vymýšleli nejrůznější kličky, jak z toho ven. Třetí řada snad ani nestojí za zmínku, protože její kvalita se rovná hodně hlubokému odpadu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě hodně zaujal. I když měl pomalejší rozjezd, později už je to lepší. I když je víc známý než 4400, přijde mi, že to trochu vykrádá. Seriálů o lidech se schopnostmi je spoustu. Spousta z nich získá své schopnosti po zatmění slunce. Poté se s tím snaží nějak smířit nebo se jich zbavit. Nakonec se je naučí používat a pak už to frčí. Jenom je škoda toho otevřeného konce. Nejlepší byla 3. série. T-Bag z Útěku z vězení jim ve 4. sérii pěkně zatápí. Každopádně Sylar je celkem sympatický záporák a jeho závěrečná proměna mě dost překvapila. Pokračování docela ušlo. "Pojď se mnou, Sancho Panzo." :D ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

1. série: Sice jsem na úvod čekal větší pecku, ale i tak jsem víceméně spokojený. Tématika patří určitě k mým oblíbeným a dějově je to taky poměrně zajímavý, i když to místy působí trochu naivně a hloupě. Pravděpodobně jsem udělal chybu, že jsem se na to nepodíval v době, kdy to zrovna frčelo a byla to celkem netradiční seriálová podívaná. Přece jenom od té doby už bylo k vidění docela dost filmů i seriálů s podobným zaměřením. Ještě bych chtěl pochválit propletenost příběhů jednotlivých postav a výběr herců, kteří jsou z velké části charizmatičtí a divák si rozhodně najde svoje oblíbence. 2. série: Bohužel už mě to ani zdaleka nebavilo tak jako série první. Vím, že úroveň seriálu má klesat i nadále, takže nevím, jestli někdy budu mít sílu to dokoukat... ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • V epizodě Azyl ve scéně, kde Emile Danko (Zeljko Ivanek) sedí v autě a je překvapen Sylarem (Zachary Quinto), zní píseň „Runaway“ od Dela Shannona. Ta vyšla v únoru 1961, což přesně odpovídá době, kdy Angela Petrelliová (Cristine Rose) přijela s rodinou do tábora Coyote Sands, jak je uvedeno v jejích vzpomínkách v epizodě 1961. To je symbolické. Sylar se totiž v autě s Dankem domlouvá na zničení všech lidi se "superschopnostmi", a v Coyote Sands se lidé se schopnostmi shromažďovali na výzkum a zároveň se zde ze zkoumaných osob zformovala společnost Primatech, která chtěla existenci lidí se schopnostmi utajit, aby se o nich informace nikdy nedostali k takovým lidem, jako je Emile Danko. (ar-tuzard)
  • Hayden Panettiere (Claire Bennetová) a Milo Ventimiglia (Peter Petrelli) spolu přes rok chodili (od prosince 2007 do února 2009). Údajně se rozešli kvůli konfliktu životních stylů. Panettiere totiž byla o 12 let mladší než Ventimiglia. Zatímco on se chtěl věnovat práci a své produkční společnosti Divide Pictures, Panettiere chtěla dobývat Hollywood. Některé zdroje uvádějí, že byl na vině také strach z Panettierina těhotenství, které nakonec těhotenský test nepotvrdil. (apps)
  • Podle webu TorrentFreak si v roce 2009 jednu z epizod seriálu stáhlo nelegálně z internetu 6 580 000 lidí. To bylo v tomto roce nejvíce ze všech seriálů natočených v USA. Toto číslo asi o půl milionu převyšuje průměrnou sledovanost seriálu na tamějších televizních stanicích. Na dalších příčkách v ilegálním stahování tehdy figurovaly epizody seriálů Ztraceni (od r. 2004) s 6 310 000 staženími, Útěk z vězení (od r. 2005) s 3 450 000 staženími, Dexter (od r. 2006) se 2 780 000 staženími a Dr. House (od r. 2004) se 2 590 000 staženími. (virus10)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama