Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Pokud to mělo být schválně zaměřené na křesťany tak se to dá pochopit, ale já do toho šel s nadějí užít si sportovní drama, ve scéně kdy celá škola seděla na hřišti a modlila se, mi přímo bylo trapně. Nejlepší co jsi udělal bylo že jsi našel krista.....Co je s bohem nemožné? Hrozný kecy. Přišel jsem na film když jsem viděl scénu jak Brock nese Jerremyho přes celé hřiště a to je perfektní a nejlepší scéna celýho filmu, jinak by to byl hroznej brak. Jacinda to popisuje asi nejlépe ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Křesťanská agitka navlečená do helem a chráničů, která každého, kde se neveze na stejné vlně jako autoři, prožene záchvaty trapnosti nebo smíchu při každém "osudovém" breakpointu. Jenže - mimo realitu jsou všechny týmové filozofie a motivační proslovy, které udělají z bandy lazarů vítězný tým - a je jedno jestli jsou naražené na lásku k Bohu, škole, městu nebo quarterbackovi. ()

Reklama

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Filmy zamerané na propagáciu náboženstva či idealizovanie skutočnosti mi nie sú absolútne po chuti. K sledovaniu tohto som bol viac-menej donútený na hodine náboženstva. Zo začiatku som zostal celkom prekvapený: žiadne prehnané kresťanské keci, vykreslenie ťažkej životnej situácie obyčajného trénera futbalu a jeho ženy a nenudiaci dej. To, ale bol len začiatok. Vedel som, že je už zle, ale scéna, pri ktorej sa všetci členovia týmu začnú modliť na ihrisku ma dostala do kolien (pripomínam na AMERICKEJ strednej škole !!!!!). A od tej chvíle bolo moje utrpenie maximálne (som síce kresťan, ale dávam prednosť inému spôsobu presadzovanie ideí ako naša úžasná cirkev). Čudejete sa ako dokázal MacGyver robiť všetky tie fajn vecičky? Tak vedzte, že MacGyver bol oproti tomu čo sa deje v tomto filme kurz technického inžinierstva. Tu vám totiž stačí nejaká tá modlitbička a máte vyhratú celú sezónu. Je vedecky overené, že duchovná motivácia a vnútorná sila dokážu divy, ale aby taký chabý tým dokázal porazit technicky o niekoľko úrovní lepšieho súpera je naozaj priveľa. To prudké zlepšenie vlastne úplne všetkého je tak neuveriteľné a absurdné, že je to k smiechu. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím nejdříve složit producentům hlubokou poklonu, protože to co dokázali s tak titerným rozpočtem je opravdu malý zázrak. Největší slabinou pro mne nebylo tolikráte přetřásaný křesťanský agitační apel, ale spíše samotný výběr sportu, neboť americký fotbal je běžnému středoevropanovi značně vzdálený. PS.Kdyby všechno v životě fungovalo jako v tomto filmu byla by to nádhera. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Spracovaním sa približuje televíznemu spracovaniu, resp. ako keby to točila nejaká (sektárska) kresťanská organizácia. Napriek tomu, a napriek množstvu kliše, ktoré vo filme sú, napriek jednoduchému scénaru, má film silný príbeh, "rezonujúcu" drámu a miestami i vtip. Silnou stránkou je aj filmová hudba. Miestami však tvorcoavia až príliš tlačia na pílu. Hodnotenie: 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film byl nejprve natočen jako HD video, později byl však přenesen na film. (Miuri)
  • Konference katolických biskupů Spojených států a jejich oddělení pro film a vysílání udělilo filmu hodnocení A-II, které představuje morální nezávadnost pro dospělé a mládež. (AGAMENON)
  • Ve filmu se objevuje portrét Marka Richte, hlavního fotbalového trenéra na univerzitě v Georgii. (Miuri)

Reklama

Reklama