Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Alexův velmi vydařený režijní (skoro) debut! Určitě je na místě srovnání s příbuzným Woodlawn od Erwin Brothers, který má také křesťanský podtext se znatelně větší hloubkou a vypracovanějším scénářem. Doba produkce je však znát a pokud jde o jednoduchost a divácký minstream tak je Facing the Giants asi tou oblíbenější volbou. Velkou pochvalu si zaslouží také hudební supervisor za výběr na míru šitého energického soundtracku! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Spracovaním sa približuje televíznemu spracovaniu, resp. ako keby to točila nejaká (sektárska) kresťanská organizácia. Napriek tomu, a napriek množstvu kliše, ktoré vo filme sú, napriek jednoduchému scénaru, má film silný príbeh, "rezonujúcu" drámu a miestami i vtip. Silnou stránkou je aj filmová hudba. Miestami však tvorcoavia až príliš tlačia na pílu. Hodnotenie: 70% ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Křesťanská agitka navlečená do helem a chráničů, která každého, kde se neveze na stejné vlně jako autoři, prožene záchvaty trapnosti nebo smíchu při každém "osudovém" breakpointu. Jenže - mimo realitu jsou všechny týmové filozofie a motivační proslovy, které udělají z bandy lazarů vítězný tým - a je jedno jestli jsou naražené na lásku k Bohu, škole, městu nebo quarterbackovi. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Nevěřim v Boha, ale prostě jenom věřim. Mám víru, i když mám pochyby. V životě sem si prošel dost věcma a bez víry bych to asi nedal. Neni to víra v nějakou vousatou postavičku houpací se na obláčku. Kdyby se v tomhle filmu nejelo ve stylu "Bůh, to mě poser sem a Bůh to mě poser tam", byl bych spokojenější. Každopádně na mě tyhle filmy prostě hrajou. Neřikám, že herecký výkony byly úchvatný, ale prostě to nějak je neřešim. V těhle filmech je nějaká motivace a poselství a když se xkrát za film peru se slzou v oku, tak to prostě nemůžu zahodit. Když si to celý převedu na to v co věřim, tak to musim vocenit. Lidi sou bezvěrci, v cokoli a tohle je jedna z možností jak do lidí tu víru nějak dostat. Já sem s tim spokojenej. ()

Luukec 

všechny recenze uživatele

V americe stačí asi jenom natočit nábožensky založený film o americkým fotbalu a úspěch se dostaví sám.. Tady to ale tak podle mě nefunguje.. všecko se sere dokud nezačnou lidi věřit v boha.. pak se najednou vše otočí.. v nejdramatičtějších chvílích se střídá pohled na lidi, přes které bůh dělá svoje zázraky, s vlající americkou vlajkou.. předvídatelný konec a tipický americký happy end to pokazil uplně.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film byl nejprve natočen jako HD video, později byl však přenesen na film. (Miuri)
  • Když trenér Grant Taylor (Alex Kendrick) dostane nové auto, je červené a má SPZ. Ale když se manželka dozví, že je těhotná, auto je zelené a SPZ nemá. (Kuny27)
  • Když se trenér (Alex Kendrick) poprvé modlí v zahradě, čte úryvek "Bible" ze Žalmu 18 verše 2-4. (Kuny27)

Reklama

Reklama