Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Dharter 

všechny recenze uživatele

„Vědět málo je nebezpečné, vědět příliš taky.“ -- přesně v téhle atmosféře se nese tenhle seriál. Postavy si brzy oblíbíte, a během druhé série se kvalita zvyšuje. Třetí série je vynikající (viz Jackův test), a čtvrtá série je o cestování v čase, což tvůrci bylo zakomponováno jako reakce na pátou sérii seriálu Lost, kde taky cestování v čase je užito. _ _ _ Zoe má IQ 153 podle seriálu, ale je to pouze fabulace scénáristy, že. Herečce, která ji hraje, tipuju těch standardních 110. _ _ _ Našel jsem provázanost se seriálem Warehouse 13. V první sérii takový ten tlustý vědec mající strach z bakterií vleze do artefaktu, a já vím, kam ho to přenese. Ano, do Skladiště č. 13. Herec Saul Rubinek, který tuto postavu vědce hrál, hraje právě stejnou postavu vědce v seriálu Warehouse 13 (a oba seriály produkuje a vysílá televize SyFy). _ _ _ Jaká je moje nejoblíbenější postava? Zoe, ikdyž ve čtvrté sérii se z ní cosi vytrácí. _ _ _ Můj nález s vědcem, byl potvrzen v epizodě s02e05, seriálu Warehouse 13, a následně v epizodě s04e05, seriálu Eureka. ✔ ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně. Ač to není nic originálního, tak postavy, dialogy a hlavně humor mě dokázaly přinutit k dalšímu sledování. Prim hraje samozřejmě šerif Carter a jeho hlášky, ale pozadu nezůstává ani sympaticky samolibý Nathan Stark. Bohužel od poloviny druhé série začal poměr humoru klesat a epizody se staly monotónními. Třetí série byla ještě mnohem horší než druhá (v době hodnocení jsem viděla všechny existující epizody = do S3E08). Hodnocení jednotlivých sérií: S1 ****, S2 ***a 1/2, S3 (slabší)***. ()

Reklama

scroochy 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je Eureka obyčejný krimi seriál. Na pohled druhý však zjistíme, že se jedná o skvělý počin s koňskou dávkou nadsázky a humoru. Originální hi-tech prostředí poskytuje spoustu zajímavých zápletek, které potěší všechny sci-fi fandy (a nejen ty). Skvěle zahraný šerif Carter se vždy postará o vtipnou hlášku, na kterou mu přihraje jedna z řady sympatických vedlejších postav. A k tomu všemu skvělá hudba, co chtít víc? Vadilo mi akorát, že rámcový děj se během sezóny téměř nikam neposouvá a trochu se hne jen na konci (popř. začátku) série. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ulet. Sci-fi serial, ktery je spatny, o tom neni pochyb, ale je spatny v takovem neuveritelne roztomilem, hravem a predevsim zabavnem stylu. Nic velkeho necekejte, ale ja jsem se u toho v klidu pobavil a kdykoliv zazni vesely main theme, mate hned prijemnejsi odpoledne. 4/10 ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Zábavná a oddychová policejní mutace Gilmoreových děvčat (americké maloměsto a různorodé figurky), Krajních mezí (záhadné případy), Akt X (ještě záhadnější případy + Sekce 5 v Global Dynamics, záhadné "cosi" v sekci 5 apod.), Doktora Hollywooda (člověk zvenku se seznamuje s domorodci) a Knightridera (viz mluvící byt S.A.R.A.H.) :-) Ideální večerníček. Dodatek po půlce 4. série: To, co jsem napsal výše, platilo především o prvních dvou sériích. Postupně se z toho stává spíše romantická vztahovka na sci-fi pozadí. Pro někoho ideální kombinace, já jdu s hodnocením o bod dolů. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)

Reklama

Reklama