Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tvůrci viditelně mají dost praxe ve filmovém (seriálovém) odvětví, protože seriál Heuréka je mistrovskou přehlídkou skvělé kamery, bezchybného střihu a vypiplané režie - po prvním dílu. Hlavní představitel federálního šerifa je velmi podobný našemu Langmajerovi, takže mě ani nepřekvapilo, že jej zmíněný dabuje. Těším se, na co ve městě divů narazím příště, neboť zatím mě seriál hodně překvapil a bude zde asi hodně tajemství, které je třeba odhalit... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si za úkol, že musím dojet alespoň první sérii, ale po osmi dílech jsem to vzdal, protože TO JE PROSTĚ KRAVINA. Jo, ten šerif je celkem správnej, jeho dcera je taky fajn, ten mluvící bejvák by se mi taky líbil a ta šerifova zástupkyně je fakt kočka, to zase jo, ale to je asi tak všechno. Zbytek postav je tak škrobený, umělý a neuvěřitelný, že se to prostě nehodí. Hlavně teda ten všeznalý automechanik Henry, co je odborník úplně na všechny vědecké obory, od biochemie až po astrofyziku. Scénář je pak takový, že se někde něco pos…, pětatřicet minut všichni krouží kolem nevědouce co dělat, aby si to nakonec přihasil Henry se spásným řešením typu „co kdybychom to zkusili vypnout“. Eureka by podle všeho mělo být nejsofistikovanější místo na Zemi, nicméně jejich „vědecké“ experimenty vypadají tak, že i moje laboratorní cvičení z fyziky na gymplu vypadala vědečtěji. :-) No prostě děs. To vysoké hodnocení tady je úplně mimo mísu, sorry. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bear McCreary: 1. Eureka On My Mind (Eureka Main Title) [0:30] ,2. Sheriff Carter's Theme [3:27] ,3. Prehistoric Love Spores [2:38] ,4. Allison's Theme [2:52] ,5. Through the Vortex [5:02] ,6. Fargo's Theme [2:49] ,7. The Mask of Fargo [2:27] ,8. The S.A.R.A.H. Mobile [1:16] ,9. Let's Get Hitched - Brendan McCreary [3:54] ,10. When You Wish Upon Falling Debris [3:10] ,11. Little Big Bang [2:33] ,12. Henry's Theme [5:21] ,13. Taggart's Theme [2:02] ,14. The Laser Cannon [1:54] ,15. Noche De Sue?osn Falling Debrisryp Brownsteinca Collins/Nina Dobrev/Neil Haskell/Keely Hawkes/Rob Mayes/Rodney To [3:23] ,16. A Nuke for Fargo [5:41] ,17. EurekAerobics - Captain Ahab [2:31] ,18. Victor's Getaway [0:34] ,19. Henry and Beverly [4:24] ,20. Jack and Callie [2:31] ,21. Everyone's Dumb [1:48] ,22. The Heathers [0:37] ,23. Zane on the Lam [2:42] ,24. Erotomania! [2:26] ,25. A Night at Global Dynamics [3:52] ,26. Threat of Nuclear Cleaning [2:19] ,27. A Town Called Eureka [2:10] ,28. Eureka On My Mind Reprise (Eureka End Credits) [0:51], ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eureka je město, které možná obyčejný, průměrně vyvynutý občan nikdy neobjeví. Nebo možná objeví, ale nikdy nepochopí jeho strukturu, jeho obyvatelé a už vůbec ne jeho smysl existence. Eureka je totiž jedna velká vědecká laboratoř, ve které žijí největší mozky současnosti a snaží se zde vyvíjet nové a nové technologie. Seriál samotný se snaží držet jistých pravidel a špatný každopádně není. Koneckonců žijeme v době, kdy z Ameriky přichází seriál za seriálem solidních kvalit a stejnak to je s tímto poněkud neobvyklým, ačkoliv nápaditým, vtipným a hlavně povedeným seriálem. Jediné co mi ale nedokázalo sednout je samotný hudební podtext. Snaží se, co nejblíže přiblížit seriálu, jenže bohužel ne příliš zdárně. Chvílemi jako by hudba vypadla ze strategických her tipu Original War, Act of War a jiné. Nemohu si pomoci, tak to prostě je. Neznamená to, že to prostě musí dopadnout špatně. Jenže tady to špatně dle mého mínění dopadlo. Nic na tom ale nemění fakt, že Eureka je vskutku nápaditý seriál, který minimálně skvělými a hlavně drahými efekty předčí řadu jiných seriálů. Jenže je dobře známo, že efekty nedělají seriál seriálem a na to si tvůrci v jistých chvílích musejí dávat pozor. (7/10) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ulet. Sci-fi serial, ktery je spatny, o tom neni pochyb, ale je spatny v takovem neuveritelne roztomilem, hravem a predevsim zabavnem stylu. Nic velkeho necekejte, ale ja jsem se u toho v klidu pobavil a kdykoliv zazni vesely main theme, mate hned prijemnejsi odpoledne. 4/10 ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama