Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (684)

H34D 

všechny recenze uživatele

Už když se mi během úvodních titulků dostávalo citlivých záběrů zprvu neidentifikovatelného muže na motorem poháněné koloběžce, tušil jsem, že následující 2 hodiny budou výjimečné. A měl jsem pravdu, od (ve srovnání s elitou) ne zcela známého režiséra Mika Bindera se nám dostalo nečekaně příjemného překvapení, Reign Over Me je vskutku citlivé drama, lehce otřené, avšak neopírající se, o tématiku 11. září. Adam Sandler byl opravdu výbornou volbou, nejen, že jeho výkon byl famózní, ale navíc vzhledem k jeho předešlým komediálním rolím je divák schopen lépe vnímat onu proměnu ve zničeného muže. Zrak také upoutá Liv Tyler, kdyby takových psycholožek bylo víc, určitě bychom za nimi rádi chodili se sebemenším bolístkem a vůbec by nám nevadilo, že "She's too young, she's a baby". Vše navíc dokresluje chytrá hudba, která přesně ví, co má hrát a kdy se má spustit, aby dotáhla atmosféru téměř k dokonalosti. 9/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sandler v seriózní roli, ale stejně hraje takovýho debílka sympaťáka. Když se ovšem rozbrečel, tak jsem mu to věřil. Don Cheadle je hrozně přirozenej a je fakt oporou filmu. Celé to je vesele smutné a rozhodně to je nejlepší film ohledně 11.9. 2001 protože je tam ta tragédie popsána velice nenásilně. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler to má dnes ťažké. Teda, nie žeby sa mohol sťažovať - návštevnosť kín a príjmy sú stále veľmi slušné, a má aj početnú fanúšikovskú základňu. Podľa všeobecného názoru však kvalita jeho filmov upadá takmer exponenciálnou radou, a ani jeho komediálny talent už nie je, čo býval. Volání o pomoc je však niečo úplne iné. Tak za prvé - je to vážny film, v ktorom hrá Sandler vyštudovaného zubára, ktorý prišiel pri havárii lietadla o rodinu, uzavrel sa do seba, jeho mozog začal úplne potláčať nektoré spomienky a on začal žiť vo svojom vlastnom svete. Občas tu zužitkuje svoj (tu výborne pasujúci) humor, ale väčšina filmu je silne emocionálna a pomerne depresívna. Je vidieť, že aj on dokáže s pomocou skvelého štábu spraviť vynikajúci film, ktorý stojí za to. A nielen to - je zručne natočený a zrežírovaný, má výborné dialógy, silné emócie a skvelých hercov, ktorí sa perfektne dopĺňajú. Nebyť toho, že (i keď zriedkavo) miestami scenár zbytočne naťahuje , išiel by som do plného počtu. Takto len veľmi silné 4*, no filmu už tak nemám prakticky čo vytknúť. Pravdepodobne najlepší Sandlerov film vôbec. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené brnkání na city diváka. Z Adama Sandlera opravdu chytá za srdce a člověku osud jeho postavy ani nemůže být lhostejný. Pro mě zatím jeho životní role. Přestože si myslím že tato role pro něj nebyla zase tolik složitá, protože hlavně v počátcích kariéry hrál blázny jako na běžícím pásu. Don Cheadle perfektní jako vždy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $19,661,987Tržby Celosvetovo $22,222,308Tržby za predaj DVD v USA $16,327,952 //počet predaných kusov 915,176║ Sandler v danej úlohe vôbec nesedel(pozor nehrá zle ale táto úloha by si zaslúžila niekoho z menej známou tvárou), príbeh ani nie je zlý ale jeho podanie nedokáže patrične strhnúť /40%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

Reklama

Reklama