Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vážný Sandler rozhodně není nic pro mě a teď už to vím víc než jistě. Scénář je zbytečně zdlouhavý. V kratší verzi by asi nebyl špatný. Způsob podání a herecké obsazení je ale příšerný. Spousta scén zbytečně přehraná a některé zase nedodělané. Film mě nijak nenaplnil a dotkl se mě opravdu jen pár slovy, které zřejmě stejně brzy zapomenu. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh je obdařen vzácnou kombinací vlastností pocitů a vztahu založených na přátelství, kde faktický dobrý přítel pochopí, že nesmí opustit trpícího přítele, který byl, poznamenám ztrátou rodiny zákeřným teroristickým útokem z 11. září 2001. Děj příběhu je příjemným obrazem dobrého kamarádství, který mě fakticky oslovil. Vše je zahráno velice realisticky a vsazené do reálné doby s její aktuální atmosférou. Použiji citát, nevím od koho je, ale je dokonale vystižný. Chovejme se ke svým přátelům tak, jak si přejeme, aby se oni chovali k nám. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to ošizená pětka hlavně díky úplně zbytečnýmu a prvoplánovýmu strojení za pomoci 9/11/11 (nic lacinějšího už použít opravdu nešlo), navíc mi vadila pointová rozkolísanost v závěru, ale dávám stejně plnej, protože se jedná o pravdou a nefalšovanou tragikomedii, ve které jsou si obě složky rovnocenné. Don Cheadle je vynikající herec, ale tady naprosto neuvěřitelně válí Adam Sandler, strhávající všechnu pozornost na sebe. Já se na tyto filmy moc nedívám, ale tohle nemůže zklamat nikoho. Doporučuju! 85% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Celkem atmosférické drama/komedie, které staví na zajímavých hereckých výkonech obou hlavních představitelů, jenž také výsostně těží z urputné snahy neustrnout ve vodách banálnosti a klišé - částečně se daří, částečně ne. Byť lze vyčítat téměř obsesivní optiku zaměřenou jen na dva hlavní hrdiny, což zapříčiňuje určitou neplastičnost vedlejších "zajímavějších" figurek (psycholožka a její pacientka), je to jímavě kluzký až unikající příspěvek k sortě hrdinů trpících PTSP. Co mě však opět lehce rozladilo je "americky nutná" zmínka o 11. září. 60%. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Sandlerovi role podivínů jdou báječně, až je ho pro komedie škoda. Po Andersonově Punch-Drunk Love, kde ho o zdravý rozum připravuje kupa sester je tu postava Charlieho Finemana, který naopak o všechny milované holky přišel. V zapomínání na tu bolest mu pomáhá hraní Shadow of the Colossus (předpokládám, že tuhle gamesku ještě nedohrál, protože pak by jeho depka byla ještě větší) a muzika do uší, která přehluší cokoliv, co nechce slyšet. Ale jednou se prostě musí Charlie rozpovídat .. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Adam Sandler nejprve nechtěl hrát Charlieho, protože si myslel, že jeho postava je nevěrohodná. Roli přijal až po měsíci, když si scénář přečetl znovu. (Kulmon)
  • Sluchátka, které Adam Sandler (Charlie Fineman) nosí skoro celý film, jsou značky BOSE QuietComfort 15. U nás se cenově pohybují zhruba kolem deseti tisíc korun. (Leletik)
  • V jednu chvíli měl roli Alana Johnsona hrát Javier Bardem, ale kvůli pracovnímu vytížení musel projekt opustil a roli nakonec získal Don Cheadle. (Cheeker)

Reklama

Reklama