Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (424)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nijak originální a pomalu plynoucí drama o policejní korupci, při jehož sledování jsem měl pocit, že pánové Farrell a Norton jej natočili jen tak bokem, aby zaplatili hypotéku na barák, protože žádný herecký koncert se tentokrát nekonal - oba hráli tak jak to od nich film vyžadoval. Nic víc, nic míň. Neustálé zabíjení policajtů a padouchů v průběhu děje taky dvakrát neoslnilo, z letargie mne pouze probrala sebevražda v autě. Do nadprůměru snímek ve finále dostává dobře natočený, ne však neočekávaný, závěr. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Sešli se zde dva velmi odlišní herci, co se týká inteligence a vzdělání - snad nejkultivovanější a nejchytřejší herec na světě Ed Norton a nejvulgárnější a neprimitivnější Colin Farrell. Jejich herecké kvality jsou nesporné, ale já vzhledem ke své povaze nesmírně ctím a uznávám Nortona, s Farrellem jsem měl dlouho problém, zvláště po jednom rozhovoru v Cinemě, u kterého jsem soptil vzteky, jak taková guma vůbec může dostávat role, nicméně s Telefonní budkou, Miami Vice, V Bruggách jsem jej začal vnímat trochu jinak a také na něj jinak nahlížet. Hrdost a sláva jsou poněkud podobným žánrem jako nedávno viděné Street kings a považuji ji za ještě o něco drsnější. Celkový dojem víc než dobrý. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell a Edward Norton zřejmě neví co je to hrdost. Protože, když je někdo hrdý, dorazí i sláva, a v případě tohoto filmu si můžou všichni, včetně režiséra nechat zajít chuť. Například to vidím teď na mistrovství světa, kde Nový Zéland zničil Itálii a díky tomu, že hrdě bojovali za svůj národ, získali ve své zemi patřičnou slávu. Oni ten úspěch přirovnávají k Edmundu Hillarymu, když vyšel na nejvyšší horu světa! Tomu se říká hrdost a následně patřičná sláva. V tomhle filmu o tom nemůže být ani řeč a měl by se stydět za to, že se tak vůbec jmenuje. Vždyť to nikoho nemůže bavit stále dokola točit ty samé kriminálky jen s jiným šmejdem... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Od roku 2001 mně zatím chytli 3 výborné filmy z policejního prostředí, ve kterých značnou roli hraje korupce. Jedná se o stylový Training day, promyšlený snímek Street Kings a teď navíc přibyde Hrdost a sláva, která mně velice potěšila. Korupce byla, je a bude a právě to je ten důvod, proč se mi tenhle film libí. Je to docela aktuální téma a film lehce vtáhne diváka do děje. Hrdost a sláva je film, který má něco málo přes dvě hodiny. Během těch dvou hodin je málo akce, avšak některé scény (kojenec a žehlička například) se mi vryli do paměti, jako se vrývali jména vojáků do psích známek. Je to natočeny velice věrohodně a člověk by mohl říct, že by to tak mohlo být. Pro mně neznámý Gavin O´Connor natočil vysoce reálný film. Celý film jsem jen poslouchal dialogy, jenže ty dialogy nenudili a byli dobré. Tempo filmu je sice pomalé. Ale každou minut roste. Každou minutu je to lepší a lepší až do posledních 15-ti minut. Právě poslední čtvrt hodina neměla chybu. Naprosto vygrádované napětí se špičkovým a nepředvídatelným koncem. Ani ve snu by mně nenapadlo, že by mohlo jít o nějakou blbost, jelikož Edward Norton si nejspíš vybírá pečlivě scénáře a nešel by do žádného špatného filmu a pochopitelně předvádí výborný výkon. K tomu Colin Farrell, jehož výkon byl pro mně zatím tím nejlepším, co kdy předvedl. Dále jedno zvučnější jméno v podáno Jona Voighta. Sečteno a podtrženo, tak Hrdost a sláva je hodně kvalitní film! ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Tak a je to... Právě mě Edward Norton přesvědčil o svých hereckých kvalitách a že si to své místo mezi mými oblíbenci zaslouží. Popravdě nechápu, proč tu v hodně příspěvcích vidím negativní komentáře k O'Connorově režii, protože z tohohle scénáře vymáčkl maximum. Obsazení bylo rovněž výtečné, rodina plná policajtů snad nemohla mít lepší aktéry a že to bylo přesvědčivé představení. Dojemný a dramatický závěr vynesl Hrdost a slávu o třídu výš.... 90% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2008 na Torontském IFF. (Varan)
  • Příběh se zakládá na pravdě. Bratrům O'Connorům ho odvyprávěl bývalý policista Robert Hopes. (Olík)
  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama