Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, určitě se na to dá dívat, ale nemůžu si prostě pomoc, tahle série by se klidně obešla bez té kupy nadsázek, které jsou v ní díl od dílu čím dál tím víc. Něco je v pohodě, ale něco je kolikrát už moc přehnané, že byste tomu neuvěřili ani po vypité flašce slivovice. Co sem vypozoroval, připadá mi, že hlavním zdrojem zábavy se již zcela jistě stal sám šéf inspektor, což není špatné, ale pokud ho někdo vyloženě nesnáží, tak má zkažený celý film. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Je naprosto jasné, když slyšíte již 4 díl série Taxi, tak si zhruba dokážete představit jaká nastavovaná kaše to je. Taxík už zde bohužel není v hlavní roli, zápletka také není to pravé ořechové a až na pár momentů Taxi 4 bohužel také není vtipné. Nijak více jsem nečekal, ale jistá inovace mohla určitě nastat a zas tak moc by se tvůrců nestalo. 5 díl už prosím ne, radši nějakou novou sérii :). ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Otváracia scéna pred úvodnými titulkami (a zároveň spolu s nimi) je možno jednak tá najlepšia z celej série, no najmä úplne dokonalo zachycuje esenciu všetkých predchádzajúcich troch filmov dohromady. Po nej však nasleduje 80 minút niečoho nového, ktorého so staršími počinmi spájajú len pomerne dosť trefné odkazy na ne. Celok špatí absencia väčšej miery praktických efektov, ako tomu bolo v minulosti, v dôsledku nástupu extenzívnejšieho využívania CGI. Keď už v niektorých momentoch divák zbadá reál, rozdiel je astronomický. O bizarnosti finále snímky netreba ani debatovať. Záverečný zastavený záber úsmevu dua protagonistov, hoci asi nemienený ako "rozlúčka," tak ale retrospektívne funguje naozaj dobre, pretože päťka radšej neexistuje, všakže? (x) (∞2008/9-2011) (2013) (14.2.2014) (27.12.2016) (7.6.2017) (8.2018) (4.2.2020) (13.9.2023) (28.12.2023, sk dab) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že už to nebylo zas tak skvělé. Chybělo mi tam trošku toho akčnějšího ježdění, chyběla mi tam Marion Cotillard, která si začíná vybírat samé lahodné filmy (konečně aspoň někdo) a hlavně mě tam chyběla 406. Ale znovu musím zopakovat, že na tyhle filmy se musí : 1. do kina a za 2. s partou lidí co se nestydí zasmát i stupidnější scénce a tím zlepšit náladu celému kinu. Daniel a Emilien stále dokáží rozesmát, nyní i rodičovskými starostmi. Komisař Gilbert svým nasazením. Mimochodem měl dobrou scénku s tím jak si trošku šňupnul. Vadilo mi tam trošku to hulení, kterého přibylo. Ale jinak celkem fajn. Nelze očekávat, že se čtyřka vyrovná jedničce a s tím se musí počítat, jinak se budete samozřejmě víc nudit a uškodíte tím jen samy sobě. Takže proto, že mám taxíka rád tak za tři. Jinak bych dal o půl hvězdičky méně. ()

Bat55 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola dobrá francúzska zábava, to isté by sa dalo povedať aj o dvojke a v podstate aj trojka bola pozerateľná. A na štvorku som sa pochopiteľne dosť tešil. Nanešťastie, ide o absolútne zbytočné pokračovanie bez žiadnej vyslovene vtipnej scény, humor je vrcholne otravný a herecké výkony biedne. Potenciál taxíku bol využitý len v úvode a mám pocit, že piaty diel by som už do konca ani nezvládol. Už toto bola pre mňa dosť náročná vec. Už nikdy Taxi 4! /10%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Ani jeden z hercov z celej série nepochádza z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)

Reklama

Reklama