Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu sa zrejme nechali zviazať jeho názvom: Reservation Road je totiž akýsi "rezervovaný". Ako keby do toho nikto nechcel ísť naplno. Postava Dwighta nemá gule priznať sa k trestnému činu a Ethan pre zmenu stratí mužnosť v najdôležitejšom okamihu - keď sa zriekne možnosti vziať "spravodlivosť" do vlastných rúk. V celom filme sú iba tri trochu vypätejšie situácie a aj tie nám Terry George taktne a rezervovane pre istotu zahalí tmou, aby sme preboha niečo nepekné neuvideli. K polomdlému scenáru režisér pristúpil tak, akoby to chcel mať celé rýchlo z krku: a aj napriek tomu sa film vlečie a vlečie. P. S. Joaquinovi Phoenixovi ubrala brada z charizmy a v tomto prípade akoby aj z hereckého umenia. Namiesto nasrdeného otca "pomstiteľa" vidíme celý čas akéhosi zamindrákovaného čitateľa Dostojevského románov, ktorému ktosi potiahol z knižnice Zločin a trest a ani mu nenechal lístok, kedy ho mieni vrátiť. Iba Jennifer Connelly je "uveriteľná" ako vždy, ale to hovorím zrejme len preto, že na nej môžem vždy oči nechať, aj keby sa ukázala iba na dva a pol sekundy. Skrátka: pripravte sa, že na Reservation Road je predpísaná rýchlosť 80 km/h. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo moc autentický. Mark Ruffalo je stižený syndromem-vrchní-prchni, jak jsem si pracovně pojmenoval situaci, kdy se hrdina zavrtává hlouběji a hlouběji do sraček, přičemž tvůrci nenehávají diváky na pochybách, že si to, ať je to cokoliv, nakonec odskáče. Reservation Road vyjma tohoto nepříjemného pocitu, servírovaného víc Ruffalem než režisérem tak, že zmučeného otce a matku, jeho protivníky v podání Phoenixe a Conelly, ani nevnímáte, nenabízí. Zbytek obnáší řeči o andílcích, světlušky, nechtěně absurdní situace, slzavé údolí a poněkud povrchní úvahy o spravedlnosti, božích mlýnech, dělbě bolesti mezi pachatele a poškozeného, nezbytnosti nechat věcem volný průběh a tak - prostě voda na mlýn cynikův. Trochu škoda. ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Pozor - strašně moc spoilerů (všechny)! Ta Saga - to bylo STRAŠNÝ! (jsem se včera dívala na 6. díl 4. série Mostu - Bron/Broen) Pak jsem se koukala na film Reservation Road - to bylo taky STRAŠNÝ (Mark Ruffalo tam zajel nějakýho 11-letýho kluka a ujel, právě totiž vezl svého asi 11-letýho syna pozdě svý bejvalce, ten naštěstí zrovna spal, tak to neviděl, naneštěstí nebyl připoutanej, takže si narazil - ale nevyrazil oko..., rodiče malého neboštíčka, zvlášť jeho otec - J. Fenix, nebo jak se to jeho jméno píše, po nějakém čase, kdy se mu zdálo, že policie moc nepokrokává, si najal právníky - na jeho případ byl přidělen - právník Mark Ruffalo (kterej má vražedný auto zavřený v garáži a předstírá, že ho věnoval nějaký charitě, zatímco jezdí autem z půjčovny)(taky je zoufalej a jednou se i vypraví na policii se udat, jenže ten policista myslí, že přišel jako Fenixův právník, vyhrkne na něj stav vyšetřování a kluše pryč, poněvač je v časové tísni... - navíc bydlej blízko sebe, navíc Ruffalova bejvalka vyučuje na klavír neboštíčkovu malou ségřičku - navíc neboštíčkova matka je zprvu zoufalá, že klučina zemřel proto, že šel přes silnici do lesa pustit ty světlušky, co měl pochytaný ve sklenici, k čemuž předtím v autě vlastně nabádala, když se jí ta holčička ptala, jestli si je můžou nechat - a ona řekla, že by chcíply, že by je měli pustit - a to vubec eště není všechno... no číšerný, jak by řekl Hyman K*A*P*L*A*N ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Terry George zklamal na celé čáře. Kdo čekal po "Hotelu Rwanda" další silné drama, musí být zklamán. Jak za stolem scénáristy, tak především na stoličce režiséra nezvládl naplnit moje očekávání. Nebýt Marka Ruffala, byl by to vyloženě propadák .... I tak se jen s odřenýma ušima vejde do mého průměrného hodnocení (a to především proto, jakým filmům dávám dvě hvězdičky ..... ) ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Film má sice silný námět, ale jeho celé provedení není zas tak působivé, jak jsem doufal. Film je založen hlavně na skvělých hereckých výkonech hlavních akterů, na mě tedy udělal největší dojem můj oblíbenec Joaquin Phoenix. :)) Film celkově hodnotím jako takový lepší průměr, špatné to rozhodně nebylo, ale dalo se z toho vymáčknout daleko, daleko víc (více napětí, více akce...), trochu škoda..:) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama