Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tolik negativní kritiky na tento film mě překvapuje. Dopředu jsem ani nevěděl o co jde a ani jsem si nepřečetl žádná hodnocení, ale u mě je to minimálně 70% film. Zajímavé zpracování, místy velmi vtipné (naprosto boží Mádl vs. Žilková). Musím se přiznat, že jsem neviděl film, ve kterém by 13-ti letý kluk, který si přivydělával obchodem se zbraněmi, přivedl do jiného stavu stejně starou svoji první lásku...:-) Naštěstí má stejně starého kamaráda a obchodního partnera, syna pornoherečky svobodné matky, který mu v těžkých chvílých vždycky pomůže. Podobných úleťáren je ve filmu dost a nestydím se vůbec za 4 hvězdy, tomuto odvážnému počinu. PS: Kupodivu se k filmu hodí i Bendeho písničky, u mě tímto další velké plus. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No takhle, film jsem pochopil až půlhodinku před koncem. Do té doby to byla jen jakási slátanina. Ale jakmile jsem to pochopil, tak jsem si řekl, že to není až tak špatné, jak se může zdát, a to také způsobilo odklon z odpadu na jednu hvězdu. Myslím, že filmy, kde se prolíná děj, mě vždycky baví, ale zde to bohužel vážně nefunguje. To bych musel ten film pustit znova od začátku, ale k tomu mě nikdo nedokope. Rozhodně z tohoto nápadu šlo vytřískat mnohem, ale mnohem více... ()

Reklama

Oralfabet odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jasně, že jsem čekal absolutní pičovinu, ale tohle pravděpodobně předčilo všechna má očekávání. Jeden z těch výplodů, co už se ani nejspíš nedají považovat za film, protože nic z toho, co dělá film filmem zde nefunguje ani na průměrné úrovni. Každopádně jde však o nádherně bizarní záležitost, jejíž sledování může pro člověka se zálibou v podobných audiovizuálních exkrementech, představovat zážitek lepší, než první sex. Asi nebudu vypisovat všechno, co mě pobavilo/zaskočilo/přimělo smát se jako debil či nechápavě zírat na obrazovku, zmíním snad jen Mádlova psychopata, takhle dokonale nefunkční postavu jsem ve filmu už nějakou dobu neviděl (ne, že by tam byl dost dlouho na to, aby se dal považovat za postavu, ale prostě mi nějak utkvěl v paměti) Ten název fakt docela sedí. Jiří Vohnout v roli... Pana Vohnouta ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Vidím, že si všichni po nocích přivydělávají jako nájemní vrazi...měl bych to taky zkusit. Takže. Hm. Chm. Ehm. Na některé žánry Češi prostě nemají. Z příliš ambiciózního tématu a touhy po tomu odpovídajícímu úspěchu nutně musí vzniknout blbost. Na druhou stranu, tahle černá komedie by mohla dopadnout mnohem hůř. Vtipná není, úplně blbá taky ne. Na českou kinematografii tři hvězdy, na světovou jedna, průměr dvě. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě při sledování filmu nenapadalo takové množství mnou viděných filmů, seriálů a dokonce i počítačových her. A ne, nebylo to z důvodu nějakých povedených narážek, ale protože Bystroň má opravdu originální nápady, které se nebojí ukrást do posledního detailu a trošku znalejšího diváka jen popudit. K tomu si přihoďte vesměs strašně nezáživnou stať celého filmu, na úvod i závěr se ale koukat docela dá. A z celého dost poslepovaného příběhu mám dojem, že kdyby ho někdo sledoval pozorněji, tak tam mnoho věcí časově opravdu nesedne. No a ty epileptické začátky kapitol měly znamenat co? 1,5* Btw, mýlím se nebo to opravdu byl první český film s bullet-timem? Ach jo :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama