Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si to omylem pustil znovu. Samozřejmě jsem to nedokázal celé dokoukat. Jde o příšernou slátaninu, ale občas to své kouzlo má. Na ženské se dá koukat a pár scénám stylizace sedne. Možná škoda, že Bystroň nedal vzniknout dalšímu vymazlenějšímu a dražšímu bráškovi, kde by bylo lepší i mužské herecké obsazení. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Vidím, že si všichni po nocích přivydělávají jako nájemní vrazi...měl bych to taky zkusit. Takže. Hm. Chm. Ehm. Na některé žánry Češi prostě nemají. Z příliš ambiciózního tématu a touhy po tomu odpovídajícímu úspěchu nutně musí vzniknout blbost. Na druhou stranu, tahle černá komedie by mohla dopadnout mnohem hůř. Vtipná není, úplně blbá taky ne. Na českou kinematografii tři hvězdy, na světovou jedna, průměr dvě. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

O cem to vlastne bylo????? Ceska variace na Pulp fiction nebo podfu(c)k?? Snaha priblizit se svym americkym resp. britskym kolegum tady jaksi nestaci... Radoby drsne a silacke reci tu pusobi dosti trapne. Jediny kdo by se do americke verze hodil byla tak Jitka Jezkova a Petr Jakl. U me jedna hvezdicka za Jitku Jezkovou ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ještě větší trapas než jsme doufali! Co je horší? Nela Boudová v hlavní roli českého Pulp Fiction? Ondřej Vetchý ve variaci na Kevina Elijaha Wooda ze Sin City? Rádoby drsnost? Věty o trnových cestách a proroctvích? Marný a dokonale "necool" pseudovideoklipový look? Anebo zamotaný, ale křečovitý a tudíž nezajímavý scénář, v němž se nezjevují pozoruhodné, ani přitažlivě bizarní postavy, ale zato se kupříkladu vybarvuje filmový kritik jako zakomplexovaný buzerant, jenž si zaslouží umřít? (nekecám... :-) Tudy cesta z krize českého filmu prostě nevede. Pravda, pořád je to ve výsledku trochu snesitelnější než Post Coitum, které se ještě navíc tvářilo jako poetické umění. Ale jen nepatrně. (Phos4us: Copak já tvrdím, že Post Coitum natočil Bystroň? Netvrdím, jen je srovnávám kvůli stejnému pachateli scénáře. A copak tvrdím, že si ten přívlastek vymysleli sami? To už vůbec ne... doporučuju pozorně číst a nehledat v textu něco co tam není). ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Co to kurva mělo být? Aha, českej film! Na tom bylo strašný snad úplně všechno. Cha, ta angličtina, cha! Co ty prostřihy s budoucím dějem? Co ta tepelná hudba (zněla jak od Dalibora Jandy, ale byl to Bende, já mu dám, co se do něj vende)? Ta kamera, ty příběhy! Nechápu, komu byl tento film vlastně určen. Děckám ne, protože cenzoři by nedovolili mladejm slyšet tolik sprostejch slov. Dospělej se nad tím musí poblejt. Že by pro puberťáky? No blbí jsou na to dost. Nebyla to komedie, nebylo to nic. Byla to ta největší sračka, co jsem za poslední rok, možná desetiletí, viděl. A bacha - můj názor nesouvisí s předpojatostí k českejm filmům. Je to prostě sračka už tak obecně, mezinárodně. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)

Reklama

Reklama