Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (619)

Falko 

všechny recenze uživatele

Peter Berg natocil slusny thriller, ktory vyvrcholil kvalitnou nahanackou a prestrelkou a zaroven je aj na zamyslenie. V poslednom case som si vsimol, ze Chris Cooper sa rad ukazuje vo filmoch s politickou tematikou ako napriklad vo filmoch Syriana, Marinak, Breach alebo teraz Kralovstvo. 09.11.2007 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Maximální nářez, ve kterém jde především o chytré řeči a až poté o G-E-N-I-Á-L-N-Í akci, jež mě donutila zapustit tělo do sedačky a 15 minut ani nedutat. Berg dokáže přinést na stůl drámo ze staré školy (především díky schopnému scénáři), dokáže se (pokud chce) vyhnout klišé a navrh celý monstr dlabanec okořenit svým neotřelým vizuálním stylem. Je to dravé, drásavé, posmutnělé a plné emocí, které jak vidím radary některých uživatelů nezaznamenaly. ;) Jamie Foxx je Bergovým okem takový masér, že by mohl bourat baráky pohledem, Jason Bateman by uhláškoval i o dva metry vedle stojícího cápka s kulometem a Jennifer Garner se rozhodně nemá za co stydět. Sečteno a podtrženo, Království je jeden z nejsilnějších zážitků roku, který rezonuje s každou minutou do astronomických výšin. Není to dokonalé (akční finále by tam vůbec nemuselo být), ale Berg opět potvrdil, že je na čase vyšvihnout se mezi hollywoodskou smetánku. P.S.: Jeremy Piven jako obvykle ruluje. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené drama Petera Berga o jednotce FBI vyšetřující teroristický masakr v království Saudská Arábie. Bohužel i přes svižný děj a spoustu akce se mi při slovech Allahu Akbar ježí chlupy po těle, což se odráží i mém na hodnocení tohohle thrilleru. Trailer je na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/224832-kralovstvi/videa/ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická šablona, kdy maso je boj proti terorismu, knedle jakési vyšetřování a omáčka boj hodných proti zlým. A závěrečná věta to nevytrhne. Protože celou dobu sledujeme Američany, kteří se snaží být za hodné a poslední hláška je jaksi popřením toho všeho. Tohle nevypovídá nic o aktuálním stavu světové politiky, tohle si může myslet jen člověk, který v téhle oblasti má malý přehled. 70%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nadupané, emocionálne silné, efektné. Strich je šialený kolotoč, ktorý sa rúti od začiatku až do poslednej tretiny, kde sa už nevládzete držař a ani dýchať. A na konci spadnete, ako sa patrý. Obsadenie tiež bezchybné, Jamie Foxx to je... A že potom čo vadilo? Čo nedovolilo maximálne hodnotenie? Čo bolelo? Krutá pravda na konci. S elegantnosťou jednej vety. Od tej sa Vám chce plakať, no samý obsach filmu Vám to nedovolí. Barbarstvo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Herci se do Saúdské Arábie vůbec nepodívali. Záběry tamních exteriérů pořídil jen druhý štáb a Blízký východ "hrála" Arizona. (Siriuss)
  • Ronald Fleury (Jamie Foxx) zmínil noviny Terrell Tribute když mluvil o útocích. Terrell je náhodou také rodné město Jamie Foxxe. (Redswif)
  • Pôvodne mal mať film dlhšiu stopáž (150 minút) a byť veľkolepejšieho charakteru s väčším rozsahom s priestorom pre hlbší vývoj postáv a viac dramatickejším podtónom. Režisér Peter Berg si veľmi želal tento zostrih vydať, štúdio Universal však rozhodlo zostrihať ho na aktuálnu dĺžku (110 minút) aj napriek jeho výhradám. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama