Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (419)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak Sandler opet nezklamal, dalsi paradni komedie. Pribeh vcelku originalni, na to ze ma film 110 minut docela slusne odsejpa a nejaky vaznejsi kecy jsou jen ke konci a v prubehu filmu jen sem tam vykoukne myslenka, jako ze teplousi jsou vlastne fajn a lidi nemaj pravo je prudit a podobne. Navic tu jsou porad nejaky paradni vtipy a sem tam nakej naprosto brutalni. No a krome perfektni hlavni dvojky Sandler - James, ktery k sobe fakt sednou, tu je spousta vedlejsich zabavnejch postav. Za vsechny zminim naprosto giganticky teplyho Vinga Rhamese a ultra brutalni spomalovacku ve sprse s dvema mejdlama, pak tu je Schneider v roli cinskyho oddavajiciho a ani ne tak vtipna, jako sexy Jessica Biel, obzvlast ve scene s testovanim silikonu. Naopak treba takovej Aykroyd nebo Buscemi nejsou dvakrat vyuzity, minimalne Buscemi by zaslouzil vic prostoru. Celkove jsem se proste perfektne bavil, ale na uplnejch 5* bych to zas nevidel, tak jen lepsi 4*. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě jeho komediálních kolegů Bena Stillera a Jima Carreyho, tak i u Adama Sandlera platí rovnice, že jejich poslední komedie jaksi pokulhávají za svými staršími sestřičkami, zkrátka už se u nich zdaleka tak nebavím a znovu a znovu raději sáhnu po starších věcech. Platí to i o tomto filmu, byť se to ještě dá skousnout. Ale Kevin James mi je prostě krajně nesympatický a když se na něj "musíte" dívat značnou stopáž snímku, je to pak docela problém... Ale čínskej Schneider byl masakroidní :-) ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dva typičtí hasiči (hobby: odvaha, přátelství, sport, ženy) spolu shodou podivných pojišťovacích okolností tajně uzavřou registrované partnerství. A zatímco Larry (který to vymyslel) je z toho čím dál zoufalejší, tak Chuck (který byl zásadně proti) si svou novou roli náležitě užívá. Příjemně se na to kouká a naštěstí ani moc moralit nenarušuje děj. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Komedie se Sandlerem nevyhledávám, ale tady mně zaujal náhodně viděný úvod (asi díky těm hasičům). Komedie bohužel značně osciluje mezi hodně vtipnými a kupodivu inteligentními dialogy a fekálním humorem, který si Amíci nějak prostě neumí odpustit. Klasickou ukázkou je prdnuvší si zachráněný tlouštík ležící zadnicí velikosti menší lednice na Sandlerově hlavě. Největší překvapení mně však čekalo v půlce filmu a to překvapení se jmenovalo Jessica Biel. Z té jsem paf už od komedie Lekce neslušného chování a tady byla opět skvostná! Sandlere! Jak já ti záviděl!!! :-). No, zpět k tématu... jinak komedie nijak nevybočuje z amerických mainstreamových komedií. nakonec zlí spláčou nad výdělkem a hodní zvítězí a řekne se při tom i nějaké to moudro po americkou vlajkou. Prostě tak jak to mají Amíci rádi. Za mně je to za 3 sežehnuté krysy. * * * ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Sandlerovych filmov, kde počet trápnych momentov nejako extra neprevyšuje počet tých vtipných. Bol som prekvapený, že sa to držalo na celkom solídnej úrovni a nezmenilo sa to na typickú Sandlerovskú taškařicu. Za Roba Schneidera opäť palec dole, no za Vinga Rhamesa palec hore a samozrejme aj za Jessicu. Na Buscemiho si už pomaly začínam zvykať v takýchto blbých úlohách. Páčil sa mi aj ten výchovný motív, pretože zadubenosť niektorých ľudí nepozná hraníc, snáď to padne na úrodnú pôdu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Když se v čase 19:02 jedna s dívek ptá Chucka (Adam Sandler), zda má něco k pití, že má žízeň, můžeme vidět, že z pokoje vychází 5 dívek, ale o pár sekund později, když jsou dívky u lednice, jsou jen 4. V dalším záběru je však zase dívek 5. (DanielW94cz)
  • Severoamerické tržby byly 120,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 187,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama