Reklama

Reklama

Captivity

Trailer 1

Obsahy(1)

Známá modelka je unesena a probudí se v neznámé, uzavřené místnosti. Pokouší se uprchnout větrací šachtou, ale útěk se nezdaří. Únosce všechno sleduje kamerami, sám je skrytý a nezbytné věci předává unesené modelce vysouváním plechového šuplíku. Po určité době modelka zjistí, že není sama, protože za stěnou je uvězněn ještě jeden muž. Podaří se jim navázat kontakt a probourat stěnu. Únosce trápí své oběti a ty se snaží vymyslet, jak uniknout. Pátrají po nich také policisté, kteří nejprve najdou kartu se záhadným řeckým nápisem a postupně získávají další zajímavé informace... Děj se odehrává v USA, ale film byl kvůli úspoře nákladů natáčen v Moskvě. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se to fakt líbilo. Má to spád, atmosféru, sympatického zabijáka a ještě sympatičtější Elishu Cuthbert. Co na plat, že vysvětlení je pitomé? Stejně jsem v zápalu pohlcení řval blahem, jak je to "hustýýý":-) A přitom není, je to bezduché a překombinované, jak už tomu u podobných filmů bývá, ale když se oprostíte od přemýšlení a od Captivity nebudete nic čekat, příjemně se pobavíte. Jen mě zaráží jméno režiséra... ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle Joffému totálně uletělo a to ani nemluvím o tom, že si Elisha Cuthbert opět vybrala film, který neměl potenciál být dobrý a zase si vykopala hloubější jámu k filmům, od kterých nebude návratu ani pro tak hezkou tvářičku jako je ona. Příběh je neskutečně obyčejný, o ničem a nepřekvapí ani v jednom okamžiku. Jestli se snažil aspoň v některém okamžiku režisér vytvořit pořádnou atmosféru nedařilo se mu to, ani při použití nejsilnějších žárovek na světě (viz. trapná scéna z filmu). Roland Joffé odchází tímto filmem z velkého filmu, protože po tomhle výprasku by neměl dostat dalších minimálně 10 let práci. Už dlouho jsem se tolik nenudil a nedoufal, že film skončí v příští sekundě. Litoval jsem pouze, že Elisha roztrhala korzet, který si měla obléct... ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stupidní thriller, který nestojí za vidění snad ani kvůli Elishe. Jestliže začátek vypadal ještě docela nadějně, postupně se film začne stávat více a více předvídatelným a když k tomu připočteme pár oblíbených hororových klišé dostaneme výsledek, který neudrží diváka ve strachu ani napětí, ale je místy spíše k smíchu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak drsné, jak nanačovala reklamní kampaň. Naopak - místy až překvapivě jemné a k hlavní postavě přívětivé. Joffé na stará kolena odpočívá a točí si filmy pro potěšení (nechci vědět, co tenhle pán dělá v soukromí) a jako hračku si půjčil Elishu. Ta má tu nejnevděčnější roli posledních let. Hrát blondýnu zavřenou v místnosti, hystericky křičet a pronášet neposlouchatelná moudra. Linie v izolaci je ale tím menším zlem, i přes neskutečně předvídatelný základní zvrat, který ničí všechny silné okamžiky posledních desítek minut. Druhá linie s detektivy se totiž nakonec ukáže slepou uličkou, kde každému všechno dojde po prvním pohledu a kde nemůžu udržet smích při nesmyslných dialozích. Záchranou se stává závěrečná půlhodina, kde je napětí, lekačky a všechno, v co jsem doufal. Vinou mnoha (opravdu MNOHA) logických kiksů, nesmyslů a chyb se dostanu jenom na dvě hvězdy. Bez Miss Cuthbert by to bylo asi níž, ale s ní bych radostně sledoval i tříhodinovou adaptaci teorie vývojové psychologie. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Keby neexistoval film SAW dám tomuto takých 55% lenže Captivity bolo natočené neskor a len kopíruje nápad s menšími zmenami film nepriniesol vôbec nič nové + je plný nezmyselností. Keby tam nehrala Elisha tak si to hádam ani nepozriem, ale hrala tam a tak moje oči museli plakat pri pozeraní na takúto zlátaninu... Dávam 40% a aj to z časti kvôli Elishe, ktorá ukázala zase viacej než musela :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v roce 2005 na Mosfilmu. (Dlee)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama