Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já mám plán." To nezní dobře. V černých komediích totiž plány obvykle příliš nevycházejí a i v této nakonec nula od nuly pošla. Přitom neúspěšný spisovatel Charlie, profesionální zvedač telefonů Gus a Miss Poupě Wyomingu pouze zlehka vydírali církevního hodnostáře. Co by se na tom mohlo pokazit? Asi tak všechno a já si celkem užil předčasný pohřeb falešného faráře, vdovu se zaťatou sekerou v hlavě i zvídavého poldu na záchodě, ale tak nějak jsem čekal, že bude víc srandy a méně mrtvol. To je však můj problém, který nevznikl poprvé a bude-li se někdy v budoucnu opakovat, tak to určitě nebude naposledy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Každý plán je dokonalý, dokud na dveře jeho realizace nezaklepou Trhlina a Improvizace.. Filmů o loserech, kteří chtějí překročením zákona zbohatnout a někteří i pro dobrou věc, je spousta a tenhle se lišil jedině tím, jak rychle vrší dějové zvraty, které nemají nechat diváka nějak hlouběji přemýšlet nad infantilitou toho všeho. Vzhledem k celkovému charakteru lze postupně odtušit, jestli v závěru dojde na hybridní rčení „Kdo se směje naposled, tomu se zelení..“ ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí poněkud ropačitě. Je vtipný, ale závěr snímku mi přijde, vzhledem ke zvolenému stylu humoru nepřiměřeně drsný. Spíše než jako klasická gangsterská komedie ala Pulp Fiction působí tak nějak rodinně. Jakoby humor byl moc jemný a lidský, vzhledem k drsnému závěru filmu. Jakoby scénárista nechtěl zapdnout do žádné škatulky a tak uvíznul někde na pomezí. Po skončení filmu, jsem vzhledem k jeho rozpačitému vyznění, čekal co dál. Čekal jsem, že se dočkám ještě nějakého zvratu, protože na to jak měl film zamotanou zápletku, byl jeho závěr až příliš jednoduše přímočarý a jednoznačný. Přišlo mi, že jsem viděl spoustu náznaků. ale žádné rozuzlení. Ale člověk by asi neměl od obyčejné komedie tolik. Nakonec, hlášky fungujou. David Schwimmer si opět odehrál svého ťunťu Rosse, Simon Pegg neměl pro větší hraní prostor a tak se mi nejvíce líbil John Polito. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Všecko špatně a ještě naruby, míchání žánrů, nelogičnosti až trapnosti, zcestné vkládání detailů s nulovým účinkem, nevhodní herci, co 3 min. nová písnička a ne vždycky vhodná s funkcí dorazit rozviklaný hřebík, který né a né se zarazit. Pegg mi až tak nevadí, ale Davida jsem viděla snad jednou v Přátelích a je to pořád stejné prkno jak poleno. Neznámý rejža se snažil prorazit mezi hvězdné kultovní režiséry, ale s určitostí neznámým zůstane, nula od nuly pojde. Tu první hvězdu dávám za nulový efekt, druhou rozhodující přidávám ke korunce Miss Poupě Wyomingu či Oklahomy, když měla tak krásný den, že jako bonus dostala pěkný výlet do Oregana a zaslouženě. Nefungovalo to, čekala jsem houby s voctem, ale film pro mě skončil současně s titulkama a už o něm nevím nic, leda tak velké h... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Srandovní báchorka, kterou natočil francouz v lehce britském stylu s atypickou plejádou herců. Napůl krimi, napůl komedie s notnou dávkou černého humoru. Everybody betrays everybody, akorát že velmi nestylově a v loosers provedení. Že tenhle počin nastartoval kariéru Alice Eve je asi každému jasné, ale že si to tady tak neskutečně užívá už být nemusí. Přece jen o malinko více, než její kolegové. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama