Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prijemny prekvapeni, cekal jsem, ze kdyz tu je Pegg, tak to bude slusna zabava, ale takovou pecku sem necekal. Sice to je dejove typicka krimi komedie o parte podvodnicku, co vymysli zdanlive genialni plan a pak se to vsechno pomrda, ale to vubec nevadi. Film je sice zbytecne prekombinovanej a neverohodnej, ale zase na druhou stranu neni nouze o mrtvoly a tvurcum na hlavnich hrdinech absolutne nezalezi, takze se nekona zadnej happy-end. No a jelikoz ma film jen 80 minut, hraje tu slusna hudba (obzvlast me potesila pisnicka od Rammsteinu) a celej film je vcelku cool natocenej, tak je to prakticky takova cernohumorna jizda od zacatku do konce. A nektery vtipy jsou fakt brutalni, misty doslova. No a herecky obsazeni se taky povedlo, samozrejme vsemu vevodi Pegg, ale i ten Schwimmer ujde, i kdyz by furt nemusel mit ten trpitelskej vyraz. No a Alice Eve je takova kopie Witherspoon a je taky zabavna. Mozna ne uplne cistejch 5*, ale ja se fakt perfektne bavil od zacatku do konce. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Dramatičnost a komičnost nádherně vyladěné k více než koukatelnému celku! Angličané jsou mistry dramatu i komičnosti, tudíž spojit tyto dva elementy v jeden dokáží pořádně zas a jen oni. Výborný film! Na tomto snímku jasně vidíme, že takový Indiana Jones 4 je hodnocen stejně jen z důvodu nostalgie, protože Nula od nuly pojde je asi tak 30 000x lepší film. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Než ďábel zjistí že jseš mrtvej, Fargo, Kiss Kiss Bang Bang, Sbal prachy a vypadni a mnoho dalších filmů, kde základ je stejný, tedy partička loserů vymyslí jednoduchý, mírně ilegální plán na získání většího množství peněz, který však vzápětí při realizaci naprosto poserou a dostanou se do velmi vážných problémů. Nula od nuly pojde je jedním z těch opravdu černohumorných zástupců tohoto mého oblíbeného schématu. David Schwimmer a Simon Pegg jsou vskutku výborně sehraná dvojice hňupů a navíc je skvěle doplňuje krásná Alice Eve (nechápu proč není uvedena v záhlaví, mnozí si jí pak v komentářích pletou s Nataschou McElhone, která tu sice také září, ale v miniaturní roli policistky-manželky). Film je velice svižný, ani na chvilku vás nenechá vydechnout a každá promarněná minuta je na celkové orientaci znát (86 min včetně dlouhých úvodních a zavěrečných titulků je nic), vtipná scéna střídá bizarní a tvůrci se mi ještě ke všemu silně trefili do vkusu velmi dobrým výběrem písní. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná černohumorová ulítlá a místy až parodická komedie, jejíž příběh se graduje ad absurdum a od nevinné původní zápletky se děj rozjede do nečekaných končin. Postavy jsou herecky známé tváře a charakterově slušně napsané, společně s příběhem se rozmotávají i jejich tajemná minulost a identita a hned několikrát jsem se fakt od srdce smál. Potěšující jednohubka, ve které je humoru i mrtvol víc, než by divák na začátku očekával. Pegg a Schwimmer prostě umí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Dead End je to sice stupidní, ale ne debilní. A to je velká výhra. Jde o zábavný film, který si hraje s klišé žánru a je to dostatečná sranda, aby nevadilo, že mnoho věcí zde, ať náměrně, nebo ne, nedává smysl. Jen škoda, že Andrea neumí pracovat s jinou atmosférou, než s tou uvolněnou přepjatostí - pár vypjatějších momentů je poněkud zmařeno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)

Reklama

Reklama