Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Spoléhal jsem na Simona a Davida, že mě pobaví a docela se jim to dařilo. Jako "buddy" komedie to funguje dobře, škoda jen, že nádech krimi (popř. thrilleru) ubírá na zábavnosti (je tu několik vtipných scének a hlášek, ta nejlepší je však vyčerpaná hned ze začátku). Postupně film přechází do vážna, což jsem nečekal, nemluvě o konci, který mi dost vyrazil dech. Přestože logických renonců zde nebylo zrovna pomálu, trochu nadhodnotím a dám 4*, protože Big Nothing je v mých očích opravdu svěžím a rozhodně nenudícím počinem (a Alice Eve by z fleku mohla hrát dvojnici Reese Witherspoon). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně překvapení! To jsem se tak jedno odpoledne nudil a napadlo mě pustit si britskou komedii, kterou ještě moc lidí nehodnotilo; zkrátka neměl jsem velké očekávání. A o to víc jsem se bavil - černá krimi-komedie jak vyšitá, prostě nemá chybu - vlastně má i pár lehce slabších míst, ale vem je čert, tenhle film musíte vidět, je cílený na humor a to trochu specifický, ale o to zábavnější druh humoru. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměrně ujetá záležitost, která by se dala charakterizovat jako komedie s kriminální zápletkou, která využívá ve stylu Tarantina násilí jako zábavný prvek. Je z ní cítit ovlivnění americkou nezávislou scénou a nejblíž by se snad dala připodobnit ke snímku Zkurvená noc. Scénáristická hříčka, kde se proplétá víc dějových linií, postavy filmu na sebe vymýšlí sérii průhledných i zcela neprůhledných podrazů a celé to stylově není příliš čisté, nicméně zábavnost se tomuhle kousku upřít rozhodně nedá. Největším tahounem je Simon Pegg, ale ostatní film určitě nepotápí. Záporem je, jak už jsem uvedl, neschopnost udržet čistý styl, takže film někdy brnká v postavě hlavního hrdiny na strunu sentimentu a některé scény jsou pro změnu zbytečně krvavé na film, který se po většinu své stopáže tváří jako rodinná komedie. Celkový dojem: 75 %. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavná a proklatě černá komedie o jednom "dokonalém" plánu jak rychle získat peníze. Film jede v dobře známých kolejí komedií, ve které se ušláplý zoufalec spojí s troubou, který má plán jak "snadno" přijít k penězům. Vše se samozřejmě pokazí a mrtvol bude nepočítaně. I když je tato struktura značně okoukaná, snímek po většinu sopáže skvěle baví, díky propracovanému scénáři, dobře napsaným postavám, které mají vždy schované nějaké překvapení, skvělým gagům a překvapivému konci. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil, a nebylo to kvůli tomu že ho režíroval režisér Dead end, což jsem zjistil až několik minut po shlédnutí. Film jsem chtěl vidět spíše pro dvojici Schwimmer a Pegg. David tu hraje umaštěného smolaře a tahle role mu dokonale sedne. A Pegg mě překvapil tím jak je tlustej. Celý film je naprosto pohodovej, vraždy a suchej humor tu je naprosto dokonalý. Jen zhruba posledních 10 minut mohlo bejt jiných protože ke konci se zbytečně tlačilo na pilu. Ale jinak paráda. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Na úplném konci filmu byla umístěna jedna zábavná scéna z natáčení. (Skarface)
  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama