Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Černočerně vražedná komedie a první film,ve kterém hraje David Schwimmer v podstatě kladného hrdinu a neleze mi přitom na nervy.Můj oblíbenec Simon Pegg určil směr snímku pomocí dvou vět:"Mám plán." a "Je to naprosto nenásilnej podnik,nikomu se nic nestane."Následuje řada nešťastných a tragicky končících příhod,u kterých jsem se výborně bavil a které perfektně podtrhuje zoufale nevinný pohled Charlieho,jenž se díky jednomu chybnému rozhodnutí ocitne ve vleku událostí.Mám rád černý humor a vzhledem k tomu,že tvůrci nezkazili závěr frenetickým potleskem a zářivými úsměvy,hodnotil bych za čtyři hvězdičky,ale za bonusy jsem udělil pátou.Bonusy:Alice Eve,vražda lízátkem,Engel a Mimi Rogers s Pink Floydy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně překvapení! To jsem se tak jedno odpoledne nudil a napadlo mě pustit si britskou komedii, kterou ještě moc lidí nehodnotilo; zkrátka neměl jsem velké očekávání. A o to víc jsem se bavil - černá krimi-komedie jak vyšitá, prostě nemá chybu - vlastně má i pár lehce slabších míst, ale vem je čert, tenhle film musíte vidět, je cílený na humor a to trochu specifický, ale o to zábavnější druh humoru. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočný, ba skôr dosť neoriginálny thriller, využívajúci mnohé moderné filmové postupy. Zložený obraz, zrýchlené zábery, rockový soundtrack, prekombinovaný dej, humorné vsuvky... veci, ktoré môžme dnes tak často vidieť u podobných snímkov. Zo začiatku ma trocha rozptyľovala prítomnosť Davida Schwimmera, herca ktorý spojil svoju karieru so seriálom "Priatelia". Ale ukázalo sa, že svoju úlohu tu zvládol obstojne. Viacej sa mi však páčil výkon Simona Pegga. Celkovo vidím tento film na slabučké tri hviezdičky. *** ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná černohumorová ulítlá a místy až parodická komedie, jejíž příběh se graduje ad absurdum a od nevinné původní zápletky se děj rozjede do nečekaných končin. Postavy jsou herecky známé tváře a charakterově slušně napsané, společně s příběhem se rozmotávají i jejich tajemná minulost a identita a hned několikrát jsem se fakt od srdce smál. Potěšující jednohubka, ve které je humoru i mrtvol víc, než by divák na začátku očekával. Pegg a Schwimmer prostě umí. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Než ďábel zjistí že jseš mrtvej, Fargo, Kiss Kiss Bang Bang, Sbal prachy a vypadni a mnoho dalších filmů, kde základ je stejný, tedy partička loserů vymyslí jednoduchý, mírně ilegální plán na získání většího množství peněz, který však vzápětí při realizaci naprosto poserou a dostanou se do velmi vážných problémů. Nula od nuly pojde je jedním z těch opravdu černohumorných zástupců tohoto mého oblíbeného schématu. David Schwimmer a Simon Pegg jsou vskutku výborně sehraná dvojice hňupů a navíc je skvěle doplňuje krásná Alice Eve (nechápu proč není uvedena v záhlaví, mnozí si jí pak v komentářích pletou s Nataschou McElhone, která tu sice také září, ale v miniaturní roli policistky-manželky). Film je velice svižný, ani na chvilku vás nenechá vydechnout a každá promarněná minuta je na celkové orientaci znát (86 min včetně dlouhých úvodních a zavěrečných titulků je nic), vtipná scéna střídá bizarní a tvůrci se mi ještě ke všemu silně trefili do vkusu velmi dobrým výběrem písní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • Na úplném konci filmu byla umístěna jedna zábavná scéna z natáčení. (Skarface)

Reklama

Reklama