Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů asijských kriminálních thrillerů. Osudovost z toho teče už od prvního zaklepání na dveře a i přes brutální tempo je na emoce dost času. K tomu obrovský příval vizuálně neskutečně vymazlených přestřelek, kterým To tentokrát dodal trochu asijské mystiky, čímž jdou veškeré výtky k nesmrtelnosti některých hrdinů spolehlivě mimo. Kdyby bylo Exiled slavnější než je, tak by se konkrétně dostaveníčko u doktora navždy zapsalo do fondu filmových akčních scén. Ideální příklad filmu, který prezentuje komorní a osobní příběh tak velkolepým způsobem, že budete přikováni k sedačce ještě hodinu po skončení. 100% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pan Wo, jedna "osudová" mince, jeden muž s harmonikou, čtyři cool gangsteři, desítky zbraní, hektolitry krve a stovky vystřílených nábojů v hongkongském easternu, který odkazuje na nejeden slavný Leoneho spaghetti western. Ano je to blbé, ale tento film si toho je vědom a příjemně nadsázkovým způsobem toho využívá. Většina filmů se snaží být cool, zatímco Exiled cool prostě je v takřka každém filmovém okénku. Není dokonalý, ale minimálně v akčních scénách se tomuto statusu zdatně přibližuje. Navíc je zde pravděpodobně nejstylovější product placement jaký doposavad byl do filmu umístěn... Ano, mám na mysli scénu s Red Bullem, která vám dá křídla jak to umí jen proklatě dobré filmy. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No prostě nemůžu jinak, naprosto úžasná gangsterka, která sice neni nějak extra originální nebo respektive neni vůbec originální, ale je natolik bravurně a hustě od Johnnyho To natočená (rozuměj - spousta dokonalejch přestřelek), až sem z toho byl natolik unešenej, že sem měl z tý radost chuť skákat salta, ale naštěstí pro mě i pro vybavení bytu, sem si to rozmyslel. Navíc jako dva hlavní tu jsou Anthony Wong a v obvykle záporný roli perfektní Simon Yam. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Johnnie To vie. Vytvoril komplexný príbeh namiešaný z akčných scén, za aké by sa nemusel hanbiť ani John Woo, z humoru, ktorý krásne preniká do podstaty každej jednej z postáv, intímnych a jednoduchých konverzačiek, ktoré prehlbujú atmosféru diela a posúvajú do inej žánrovej roviny a nakoniec to okorenil ešte epickosťou, ktorá má úvod, jadro a koniec a je vygradovaná do takej miery, že má jeden až problém chytiť druhý dych. Exiled je nádherne zrežírovaný a zostrihaný a nasnímaný film. Neustále preskakuje z jedného žánru do druhého, kamera plynie z jednej scény do druhej. Stále sa tam niečo deje a film sa neustále posúva z tej príjemnej atmosféry do tej nervydrásajúcej. Koniec je tak krásne uspokojivý, že sa smejem ako slniečko na hnoji. Jedna z najlepších vecí na poli žánru. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Podle mne o nic vyjímečného nejde a je to spíš nuda. Film má mizerný scénář, dialogy (pokud vůbec nějaké příjdou ...), ne nijak vyjímečnou atmosféru ... Není nijak špatně natočený, ale ani se nejdená o žádnou výjimku, ze které by běžný divák křečpil nadšením a nestalo se tak ani u mne, nadšence do asijských filmů ... Základní myšlenkou je přátelství a to často ve světě gangů, mafie, triád či aykuzy dosti "pokroucené" a prazvláštní ... Nic víc, nic míň, pro mne osobně docela málo. Průměrná, dějopvě utahaná, akční záležitost s charismatickými výkony (tradičně ...) herců - Simon Yam a Anthony Wong Chau-Sang ... ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama