Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

kohaku 

všechny recenze uživatele

Po cca 15 minute jsem podrimoval, pak se po dalsi ctvrthodince probudil a bavil se slusne se tvaricim odvarem Killera a jinych Wooovek, kde jedinou nadhodnotou, v porovnani s filmy pazravce paratek, byl misty dobry humor a nepredvidatelne chovani postav. Hudba znela skvele, zejmena v prvni casti - tz. behem prvnich 15 minut, pote si z filmu pamatuju pouze mackani kohoutku bambitek, snerovani ruznych casti tel po strelach a jednu lehkou devu, ktera se vzdy jako zazrakem objevila ve spravny cas na spravnem miste, aby mohla nekoho okrast. Zaverem snad jen, ze EXISTENCIALNI je v tomhle 'opusu' mozna jen role/poslani/uloha devy z pohledu historickeho, film jistojiste opravdu nicim hlubokym neni a nebude. Jinak to ale byla zabava : ) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Johnnie To vie. Vytvoril komplexný príbeh namiešaný z akčných scén, za aké by sa nemusel hanbiť ani John Woo, z humoru, ktorý krásne preniká do podstaty každej jednej z postáv, intímnych a jednoduchých konverzačiek, ktoré prehlbujú atmosféru diela a posúvajú do inej žánrovej roviny a nakoniec to okorenil ešte epickosťou, ktorá má úvod, jadro a koniec a je vygradovaná do takej miery, že má jeden až problém chytiť druhý dych. Exiled je nádherne zrežírovaný a zostrihaný a nasnímaný film. Neustále preskakuje z jedného žánru do druhého, kamera plynie z jednej scény do druhej. Stále sa tam niečo deje a film sa neustále posúva z tej príjemnej atmosféry do tej nervydrásajúcej. Koniec je tak krásne uspokojivý, že sa smejem ako slniečko na hnoji. Jedna z najlepších vecí na poli žánru. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavá HongKongská gangsterka o přátelství a smrti. Takhle to zní dost nudně, ale není. Není to. Není. Je to tak akorát, ani studený, ani teplý. Při přestřelkách sice skoro nedocházej náboje a někdy je v nich trochu zmatek, ale efektní chrsty krve rozprašovačem místo chrstačem tomu dodávají své kouzlo. Zápletka se zlatem, ke kterému se připletli náhodou, byla sice dobrá, ale ta náhoda se mi nelibila. Borec s neprůstřelnou vestou je největší frajer. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Podobný „majstrštyk“ se popisuje jen těžko. Vlastně ani nevím z kterého konce se do toho pustit. Dlouho po shlédnutí ve mně rezonuje galon různých pocitů, které nedokážu přesně popsat. Johnny se vytáhnul a dává nám nahlédnout do života nelítostných gangsterů, kteří nechodí pro ránu kulkou dál, než já ráno pro rohlíky. Vynikající práce kamery, zobrazení zabijáků „po pracovní době“ a skvělí herci dávají vzpomenout na krásné časy s filmy Johna Woo a Sergia Leoneho. Exiled je vynikající kompromis mezi těmito velikány… ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Macau style! Blbý jak sáňky, ale neskutečně svojský tribute oldschoolovým westernům. Zpomalovačkama a neprůstřelnýma vestama se rozhodně nešetří, ale pokud to člověk překousne, tak mu dojde, že o tom to není. Je to prostě parta chlapů, kteří mají smůlu na auta a umějí to dobře s pistolema. Ideální kandidát na guilty pleasure, který je jasným příkladem toho, že když forma jasně převálcuje obsah, tak to nemusí nutně znamenat špatný počin. Přestřelky jsou totiž bombastické a ona naivní hra na bratrství, věrnost a další hodnoty mi v tomhle případě vůbec nevadila. Doporučuju! "Hodíme si mincí?" ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama