Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ako horor trochu sklamamanie (ano očakával som druhý Shutter), ale ako mysteriózne sci-fi drama veľmi milé prekvapenie. Originálna zápletka, formálne suverénne aj cez miernu gulášovitosť (pojmov a motivácii) počas filmu, záver nenechá veľa nezopovedaných (zásadncýh) otázok. A tých pár logicko-technických šetrím na repete, ktoré určite bude. 85% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Duchové jsou opravdu strašidelní - ty jejich oči, brr. Ale film není jen o nich, hlavně je o lidských emocích, o lásce a nenávisti a jak tenká hranice mezi nimi je. Moc se mi líbily variace na vztah syn-matka, už míň mi vyhovovalo vysvětlení okolo "kostky". A hedvábná vlákna, a chůze po stropě...prostě toho na mě bylo moc. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální Film jako Prase.. Nejspíš můj První film z Tchaj- Wanu.. Nedopadl vůbec Špatně.. Způsob chytnout ducha do Mengerové Houby a Sledovat Jej.. Co dělá, Jaké má stereotypy.. Nebylo vůbec špatný, Místy super Nečekaný Efekt.. Přestřelka na Silnici s Policajty byla z celého filmu nejlepší! Konečná vyvraždovačka se mi až tak Nelíbila..Ale jedna se o Zajímavý Počin z Ásie! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Asi podhodnocuju. Protože kdybyste se zeptali, co "Hedvábí" udělalo s mojí psychikou, tak nic. Přitom je to zajímavý mix duchařského příběhu, sci-fi a hororových prvků, vztahů a thrilleru a hraje v tom můj docela oblíbený Chen Chang. Solidní film, který nesedl mé okamžité náladě. Škoda, že se čtení ze rtů nevyužilo víc! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí si u hororů často stěžuje na nedostatek originality. Já si zdaleka nejsem jistý, jestli je opravdová originalita u hororů dobrá a prospěšná věc. Gui si mi může sloužit jako prostředek argumentace. Tento film je určitě originální - klasické schéma duchařského hororu obohacuje různými vychytávkami (multifunkční Mengerova houba, hedvábná vlákna, pravidla vzniku a setrvání ducha), přičemž všechny tyto originální elementy snižují působivost elementů tradičních, které mají v divákovi vzbuzovat strach. Všechno, co je na Gui si originální, mě rušilo a vadilo. O to víc jsem si pak užíval těch tradičních strašících momentů, jako třeba "přestřelky" s policistou na silnici. Mám z toho filmu rozporuplné pocity. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama