Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (421)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebol to ani zďaleka taký prúser, ako som si myslel. Návrat v čase medzi vikingov, fajn. Mám rád historické filmy i sci-fi. Tu si vikingov užijeme, Caviezel ako hlavný hrdina o svojej minulosi veľa nerozpráva a nedozvieme sa toho toľko, koľko by sme možno chceli. Najväčšou slabinou filmu je digitálna príšera, ktorú si v úvodnej časti vikingovia zamenia za medveďa. Kiežby bol film honom na nejakého veľkého medveďa a to v podstate zbytočné sci-fi pozlázko mohlo ostať pre nejaký iný film. S vydarenejšími trikmi a premyslenejším scenárom by som možno dal aj štyri. Takto priemer. 60%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Drsný mimozemský vyhladzovač loví prerasteného votrelca vo vikingských lesoch, pričom v jednej ruke zviera frajerský meč ukovaný zo zvyškov havarovanej kozmickej lode a druhou objíma bojovnú divožienku z Tristana a Izoldy. No nemilujte to. ;-) Beowulf meets Predátor meets Votrelec meets Ježiš Caviezel. Jasné, Outlander je béčko. So všetkým dobrým aj zlým, čo k tomu patrí. Má "nie úplne blbý scenár", ale nevýrazné postavy (za nevyužitosť Rona Perlmana by mali niekoho zbičovať). Je nabitý akciou a veľmi šťavnatou brutalitou, no bitky sú neprehľadne zostrihané a prehnaná minutáž spôsobí, že v druhej polovici tempo poľavuje a záverečná bitka v jaskyni je už trochu únavná. Vidieť, že je lacný (celkom vážne si myslím, že producent Barrie Osborne ukradol kostýmy vo WETA Workshope v sklade s ceduľou "Rohanská jazda"), ale triky sú obstojné a tvorcovia rozhodne vedia podať malebný sci-fi alebo fantasy obrázok. Je to tak 5/10, ale s prívlastkom guilty a 3* dám už len preto, že Outlander je o triedu zábavnejší film ako Pathfinder, tretí Underworld alebo ktorýkoľvek Votrelec vs. Predátor. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Tady se ti potopila loď? V jezeře?" Skloubení vikingů a sci-fi zavánělo mozkovou senilingitidou tvůrců. Je to jako dát si k obědu bůček a zajídat ho müsli. Ale kupodivu to mému zažívání vůbec nevadilo! Taky tu hraje perfektní muzika (Zanelli), je tu skvělý Caviezel a Huston, nádherná Sophia a charismatický vousáč Hurt. Atmosféra je místy velice slušná, výprava mě potěšila. Tedy na béčko, které si na áčko vůbec nehraje, samý klad. Nepotřebuji sofistikovanější provedení, rád si občas pustím něco, co moje mozkové buňky po celodenním juchání uklidní a pošle do hajan. Když zrovna nemám chuť na teplý mlíko nebo makoviny, je tenhle typ filmu značkou IDEAL. A musím zmínit taky mazlíka. Má radioaktivní krev, fosforeskující barvy a doma pěknou spižírnu s masem. Není děsivý, ale roztomiloušký. Prosím, aby distributor pořád nechlastal medovinu, páč pak vymyslí debilní českej název Vikingové II, to nemohl fakt vymyslet něco jinýho? Star Wars 8 - Ponny útočí? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..zabíjí lidi, zvěř, světlem přitahuje oběť. A páchne. Jako smrt. ,,Nic takového tu není!“ ,,JE, PROTOŽE JSEM TO PŘIVEDL!“….“ Na úvod takový ty sci-fi serepetičky, cesta časem do středověku – to můžu. Pravda, neočekával jsem velké představení. Ono také (asi z úsporných důvodů) toho kolikrát není moc vidět. A příběh na základě dětských povídaček – to zase není tak důležitý. Zato mi chybělo větší charisma u herců, protože není důvod je milovat či nenávidět, hltat jejich slova a oslavovat jejich činy. Což je asi největší problém. Myslím, že takovej R.Emmerich by to možná líp nenatočil, ale reklamou by nás totálně zblbnul! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Vikingové táhnou! Proto všichni budeme sledovat hokejové mistrovství světa! Tam si ty emoce vynahradíme! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa naozaj podarilo, nečakal som nič prevratné, ale dostalo ma to. Aj napriek svojej neoriginalite a ukážkovej béčkovosti, snímok ponúka skvelú a hutnú dobrodružnú jazdu. Je len škoda, že majú producenti občas talent zničiť film takmer nulovou propagáciou. Tento snímok si to rozhodne nezaslúžil. A ešte ku českému distribučnému názvu, to si fakt tí naši distribútori myslia že sme blbí? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Kainan (Jim Caviezel) loučí se svojí rodinou a z okolí se ozývají hlášení v jejich rodné řeči, mluví on i jeho manželka anglicky, tedy jazykem, který se Kainan "naučil" až po ztroskotání jeho lodi na Zemi. (Richie666)
  • Freya, kterou ztvárnila Sophia Myles, je v nordické mytologii jméno pro ženu nesmírné krásy, ochranitelky těhotných žen a matek a ženu Odina, otce všech nordických bohů. (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama