Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margot (Marie-Josée Croze) byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex (François Cluzet) se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek. Po osmi letech dostane anonymní e-mail. Po jeho otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot... Guillaume Canet ve svém druhém celovečerním filmu (debutoval snímkem Mon idole, 2002) vychází z literární předlohy Harlana Cobena (Tell no one). Zachycuje v něm pocity a vnitřní krizi člověka, jenž je vtažen do záhadného světa polopravd, který mu však neustále uniká. Alex se nedokáže vymanit z idylických vzpomínek na šťastnou minulost. Možná právě v nich je ale ukryt klíč k tajemství... To vše na pozadí napínavého kriminálního příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Řeknu to všem a velmi rád, tenhle film mi vyrazil dech. Krásný začátek, který se hned mění v odrazový můstek pro celou zápletku. Skokem se přesouváme o 8 let dopředu a nyní začíná být vše teprve zajímavé. Tajemné emaily, několik hádanek nechávájí nejen Alexe, ale především diváka pátrat a nutit přemýšlet a to v té nejlepší představitelné rovině. Zajimavé je, že scénář je adaptací americké předlohy, a ve francouzských rukou se má líp jak v bavlnce. Skvělý soundtrack, několik velmi napínavých scén, výborné herecké výkony, vynikající příběh s postupným rozuzlováním a ten konec... Opravdová filmová lahůdka. 95% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný scénář? Ale jděte, vždyť se ve finále všechny rozdané karty řádně odkryjí a celý zamotanec se vysvětlí! Obdivuji, že rejžánek Guillaume Canet dokáže po celé dvě hodiny udržet pozornost, která je prošpikovaná notnou dávkou napětí. V hlavní roli tu skotačí jeden z pánů Nedotknutelných na vozíčku, pardon, vlastně François Cluzet a musím konstatovat, že hodně pěkně na pána. Rozjezd mi ani zas tak pomalý nepřišel, protože první zápletka je naservírovaná v počátečních minutách stopáže. A co vlastně od filmu čekat? Solidní thriller s detektivními prvky proložený tajemnou atmosférou při rozplétání nejasností hlavního hrdiny. Me gusta! ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle film sháněl a byl na něj nesmírně zvědavý, ve Francii měl poměrně slušnou návštěvnost a Guillaume Canet je opěvovaný jako jeden z nejslibnějších talentů. Jedná se však o běžný thriller, s náznaky akce a velmi slabým překvapením. A já překvapení a zvraty miluji. Alespoň, že se vrátil na výsluní François Cluzet. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásně zamotané a správně dávkované až do samotného závěru. Miluju, když je všechno vysvětleno na konci a já si můžu střípky skládačky konečně poskládat do mozaiky, která tak nabere definitivního smyslu. Moje mysl nepotřebovala poletovat po všech čertech, ale byla při vědomí a udržovaná v neustálém napětí. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Průměrný převod průměrného knižního thrilleru "Tell no one" od amerického řemeslníka v oboru krimi příběhy Harlana Cobena (píše hlavně "polars" s detektivem Myronem Bolitarem). Snaha nacpat do filmu vše podstatné z knihy ústí ve zkratkovitost a nepřehlednost. A přes všechnu komplikovanost je celý příběh vystřižen podle té nejprovařenější šablony současných krimi, takže každý, kdo prošel nějakým kursem tvůrčího psaní, si jen může odškrtávat povinné twisty a překážky lemující cestu hlavního hrdiny.Typický příklad spotřebního zboží jménem krimi thriller. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Jezdec, který je na konci filmu ohlášen na jezdecké přehlídce, se jmenuje Hervé de Luze, což je jméno střihače tohoto filmu. (veronikajel)
  • Guillaume Canet a Jean Rochefort mají s postavami, které hrají, mnoho společného. Gilbet Neuville (Rochefort) je chovatel koní a jeho syn Philippe (Canet) je parkurový jezdec. Ve skutečném životě se Canet narodil v rodině chovatelů koní a byl parkurovým jezdcem francouzského národního jezdeckého týmu. Pokud jde o Rocheforta, ten byl chovatelem koní od šedesátých let, vlastnil Le Haras de Villequoy a na olympijských hrách v roce 2004 působil jako konzultant jezdeckých akcí pro France Televisions. (veronikajel)

Reklama

Reklama