Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Na křižovatce nepotřebujete semafor, ale někoho, kdo vás postrčí tím správným směrem. Jedno auto a dva lidé ve správný čas na správném místě, se stejným přáním: pohnout se kupředu. Ve všech směrech odlišné duo náhodných známých Freeman-Vega spolu stráví nezapomenutelné chvíle v konverzačním, ale nežvanivém nezávisláku. Znáte ten pocit zpětného úžasu, jak moc se toho dá prožít za jeden jediný den? Tak přesně o tom vypráví 10 items or less, které funguje jako pilulky na dobrou náladu i jako recept na příjemné rozjímání. Třeba o tom, bez kterých 10 věcí bychom se ve svém životě neobešli.... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám oddechovka. Jak pro diváky, tak pro herce i jejich postavy. Obyčejný den dvou obyčejných lidí kdesi v obyčejné oblasti Ameriky. Celé je to tak obyčejné, až si člověk říká, proč by o tom někdo točil film, který by se dal shrnout minutovým promítáním nápisu: "Fuck it. Let's move on with our lives." A přece. Znáte takovou tu náladu, kdy s někým sedíte v hospodě na pivku a bavíte se probíráním kdejakých nesmyslů? Nevím jak se mu to podařilo, ale tento minimalistický snímek mi takovou náladu dokázal přivodit. Trocha optimismu. // 70% ()

Reklama

marcek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesně jak to Morgan Freeman ve filmu popsal: "Jde o menší nezávislí film. Nic co by způsobilo rozruch. Když se vydaří, fajn. Když ne, vyjde to nastejno." Já bych řekl, že je to typický Béčkový snímek s Áčkovým hercem. Celou dobu si film drží svůj standart a nenudíte se. Logické rozhovory, děj, humor. Pro mě hezky ztrávených 82 minut. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Koncept jednoduchého filmu, jednoduchej konverzačky, bez zaujímavých scén a zaujímavých zvratov. Artový len zo zvučnejšími menami. Silberling je veľmi osobitý režisér. Aj keď málokedy je jeho osobitosť v jeho tvorbe sprístupnená. Po každom novom filme sa vrhá iným spôsobom a vždy má v sebe niečo príjemné. Freeman si svoju úlohu užíva a Vega je veľmi očarujúca. Pritom je to taký ten film o nutnej výpomoci o niekoľkých áno, ktoré posúvajú príbeh ďalej, ale zároveň v sebe má veľkú dávku podmanivej všednosti. Takéto filmy mám rád, pretože hľadajú krásu v rutinne a neboja sa byť trochu pomalé. Film skončil a ja som sa usmieval a to je vždy dobré znamenie. Veľmi malý film spravený veľmi pekne. Úvodná scéna s Jonahom Hillom je výborná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný a nenáročný filmeček s extrémně sympatickým a neskutečně optimisticky naladěným Morganem Freemanem, kterému jsem uvěřil, že je takový i ve skutečnosti a stále sexy Paz Vegou, která se moc nevyjádří, ale tím lépe hraje. Krátká délka navíc umocňuje celkovou nenáročnost a lehkost celého snímku, který od diváka vůbec nic nechce. Takový ten pravý "malý" film. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)

Reklama

Reklama