Reklama

Reklama

The Gravedancers

  • Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Obsahy(1)

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Chválim drsné poňatie a nápad s duchmi zosnulých psychopatov, ktorí si zo záhrobia prišli vybaviť účty s trojicou "gravedancerov" sa mi tiež páčil. Dej tu postupne pekne vygraduje a záverečné minúty sú jedna nepretržitá hororová nálož, škoda ale toho, že najmä vo finále sa citeľne prejaví nízky rozpočet filmu a najdôležitejšie scény sú tak nechutne digitálne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On mi byl sympatický už ten název, ale že to bude natolik povedená duchařina s mnoha originálními nápady a postupy, dost ucházejícími maskami a triky, která mě docela strhne, to by mě v životě nenapadlo. Ne že bych se chtěl pasovat do pozice nějakého zapšklého tradicionalisty a starého konzervativce pohrdajícího filmovým pokrokem a moderností, ale od horroru, který byl natočen v roce 2006 jsem toto opravdu ani zdaleka nečekal. Konečně digitální triky, které ve spojení se starou klasickou maskérskou prací, nebijí do očí a neshazují sami sebe a celý film obecně. Konečně film, u něhož tvůrci trochu mysleli (docela se mi líbilo přijatelně logické ztvárnění toho, že někdo mlátí ducha pěstí do ksichtu – tady to má opravdu logiku a není na tom nic nesmyslného). Zajímavé ženské postavy, jak hereckými představitelkami, tak celkovým dojmem, sympatický Dominic Purcell a konečně po dlouhé době film, v němž mi Tcheky Karyo výrazně nevadil. Konečně současný horror, který dokázal do moderního (trikově apod.) hávu navléknout klasickou osmdesátkovou atmosféru. Negativa by se samozřejmě dala objevit a zvýraznit (nad spektakulárním závěrem vám budou trochu škubat koutky), ale kdo by se tím zabýval, když vás celkově film strašně potěší? Kdybych měl vypsat deset nejlepších horrorů nultých let, snad by se tam The Gravedancers i probojovali, určitě to ale patří mezi ty nejlepší filmy, co jsem zatím z After Dark Horrorfestu viděl. Až mám chuť tu poslední hvězdičku přece jen přihodit. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi sympatická duchařina s dobře budovanou atmosférou, kterou postupem času začnou přebíjet opravdu nepovedené digitální efekty až do klasicky wtf finále... A to je škoda, protože Mendez hned na začátku ukázal, že alespoň trochu citu pro atmosféru má a i přes toporné a mizerné herce mohlo jít o slušný kus... Tak snad příště... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mystérium prastarého tanca nad hrobmi spolu s hypnotickým zaklínadlom privádzania mŕtvych na svet, má väčšiu silu ako samotný príbeh, ale aj ten má predpoklady zaujať. Obsahuje pomerne veľa strašidelných momentov a ľakačiek. Pričom najviac desivé sú tie, ktoré súvisia s porušením intimity či súkromia. Trojica duchov náhodne privolaných medzi živých je skutočne pestrá spoločnosť. Musím pochváliť tento výber. To sa naozaj podarilo. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý začátek a i myšlenka filmu se celkem povedla. Bohužel jakžtakž dobrá kvalita se držela asi jen do poloviny filmu a pak to nabralo kvalitativní pád na hranici totálního zoufalství. Posledních dvacet minut bylo jak z parodie na horrory duchařského rázu a na konci to už vypadalo jak v kresleném Scoobym a člověk se musel smát, když viděl jak se herci zuby nehty snaží vypadat vystrašeně...Dobrej rozjezd, průměrnej střed a katastrofální závěr - 2* ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Spln Mesiaca bol do filmu dodatočne digitálne pridaný. (beso74)
  • Postava Frances Culpepper (Megahn Perry) bola inšpirovaná Velmou zo seriálu Scooby-Doo (1976). (beso74)
  • Strašidelný zámok, atrakcia od Disney a duchovia v ňom, boli hlavnou inšpiráciou filmu. (beso74)

Reklama

Reklama