Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 2

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nájemný zabiják vyráží do Thajska na poslední šichtu a zároveň objevuje svou lidskost. Nezajímavý scénář táhne Nebezpečný cíl hodně dolů a nevýrazný Nicolas Cage také výsledku příliš nepomáhá. Bratři Pangové ale naštěstí vědí, jak zacházet s kamerou a občas se jim podaří nějaká zajímavě vypadající scéna. Celkově je ale film poměrně nevýrazný průměr, který můžete s klidem v kinech minout. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný akčný film o chladnokrvnom nájomnom vrahovi, samotárovi, ktorý začne mať o svojej práci pochybnosti a ktorý sa zamiluje. Chabý scenár, slabé akčné scény, žiadny poriadny záporák, slabí herci. Myslím tým aj Cagea, pretože jeho posledné filmové roky len potvrdzujú, že šiel s hraním dosť dole. Jeho posledný dobrý film bol z roku 2005 a to je už dosť dlhá doba, a preto mu s Knowingom silno držím palce. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Cage patří k hercům, u kterého si nemůžu být jist nikdy ničím. Na jeho filmy do kina chodím rád, ale je to velký risk, zda budu spokojenej za tu cenu, kterou vysolím za lístek a za čas, který tomu investuju. Nebezpečný Bangkok bohužel patří k těm horším. Vůbec mu tu neveřím tu jeho drsnost a také jeho postupný přerod v citlivého muže, obraz slona, který natáčí do všech úhlů a nakonec ho spálí, jeho žáka, který mu je odevzdán, jeho profesionalitu a vypočítavost. Prostě skoro nic. Neříkám, že se na to nedalo dívat, jen mi to prostě nesedlo, stejně jako například polohoror Rituál. Nehodí se mi sem, stejně jako ty jeho dlouhé vlasy. Bratři Pangové to nejspíš přepangovali, a to jsem neviděl jejich prvotní verzi. Naštěstí pro ně a pro Cage. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verím, že Pangovci a špeciálne kameraman si prácu na tomto filme, respektíve opätovnú prácu na tom istom, poriadne užili. Podľa mňa je Bangkok Dangerous zaujímavo nakrútený, z veľkomesta máte úplne odlišný pocit, aký si vopred myslíte, že budete mať a kamera zaujíma stále nové uhly a je tu prekvapivo dosť detailov. Taktiež nie je od veci spomenúť strih. Bohužiaľ Cage je tu zle obsadený, pôsobí ako kúzeľník z Next; rovnaký účes, rovnaká naivita ohľadom žien, len s tým rozdielom, že je fakt neľútostný zabijak. Toto možno prejde pri ázijských postavách z pôvodného filmu, ale tu to skrátka pôsobí nedôveryhodne a nepresvedčivo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage nemá štěstí na scénáře. Jinak si neumím vysvětlit, proč je Nebezpečný cíl tak zoufalý, ačkoliv je vcelku pěkně a zajímavě režijně pojatý. Od filmu jsem nic moc nečekal a těšil jsem se alespoň na zábavné béčko. Po pražském začátku to vypadalo slibně, po příletu do Bangkoku zrovna tak. Potom se to ale všechno začne mršit. Nablblý scénář udělá z Cageova mlčenlivého vrahouna idiota, který (ačkoliv superprofesionál ve svém oboru) neví, jakou dezinfekci si má v lékárně na své zranění koupit, zakouká se do lékárnice, začne (proč proboha?) mentorovat a cvičit svého poskoka... No děs. Zachraňuje to několik dobře zvládnutých akčních scén, které jsou ale bohužel krátké a mají mezi sebou příliš (ne)dějové vaty. Co se týče akce, nejlepší z celého filmu je jednoznačně honička na člunech... Pěkně efektně je natočena i likvidace jednoho z padouchů v bazénu a závěrečná přestřelka má taky něco do sebe, ačkoliv je na můj vkus až moc utopená ve tmě. Dvě a půl hvězdy. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)
  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama