Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

tombac 

všechny recenze uživatele

Paráda! Triumfální návrat Johna Woo na asijskou půdu prostřednictvím monumentálního historického spektáklu při zachování jeho typického režisérského rukopisu především v podobě efektních a přehledných bojů a slušné porce eye candy záběrů, co víc bych si mohl jako jeho fanoušek přát. Partie je rozehrána vskutku slibně a skvadra postav na straně obránců v podání části asijské herecké elity se vyprofilovala velice sympaticky. Čekání na druhou polovinu a obří námořní bitvu bude mučivé... Vedle úchvatného panoramaticky zabraného letu holubice bych vyzdvihl hlavní bitvu první poloviny, která je dokonalou ukázkou taktiky, nápaditých fíglů a exhibice brilantních bojových schopností generálů. Někdo by mohl mít poznámky k pohledům na nekonečné digitální šiky armád a flotilu lodí (víc jich neposlali snad ani Řekové na Tróju), ale to bylo už v LotRech a vůbec to nerušilo. Zkrátka John se vrátil ve velkém stylu a pranic nevadí, že hrdinové se neohání berettami, ale meči a kopími. 9/10 ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Hodnocení té neevropské verze filmu platné pro obě části. Musím říci, že jsem původně myslel, že se dívám na film takový, jaký byl u nás v kinech. Když jsem však zjistil, že je obohacen minimálně o dvě hodiny navíc, tak jsem si nejdříve říkal, že na to teda koukat nebudu. Naštěstí jsem to dokoukal, i když pravda, na etapy. Takhle příjemný válečný velkofilm založený na inteligentních tazích stratégů a ne pouze na tupe řezničině jsem už hodně dlouho neviděl a otázkou je, zda někdy vůbec. Z použitých lstí jsem byl docela hodně mimo a poznatky získané sledováním přírodních procesů a jejich aplikace do bitevní strategie - to je přesně něco pro mě. Jediné, co mi na tomto filmu vadilo je skutečnost, že pro mě jsou prostě asiati všichni tak moc podobní, že mi určitě nějaká souvislost unikla, jelikož až do poslední chvíle jsem kolikrát nevěděl kdo je kdo a komu mám vlastně fandit. Rozhodně však mohu říci, že se Čína vytáhla, protože tohle je film, který se opravdu nevidí každý den. A v této prodloužené verzi navíc člověka obohatí ty komunistické prvky, které byli jistě pro evropská kina vystřiženy. i díky tomuto snímku jsem možná byl sto částečně pochopit minulý režim, kterýžto jsem si "užíval" necelé dva roky svého života. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Velkolepý historický snímek, na své si přijdou hlavně obdivovatelé monstrózních bitev, při kterých se nešetří na komparsu a teče spoustu krve. Jedním dechem ale musím dodat, že jsem mírně zklamán. Filmu by prospělo svižnější tempo, vypiplanější scénář a možná i zúžení počtu hlavních postav. Kromě několika panovníků zde vystupuje několik generálů, jejich přednosti a schopnosti poněkud splývají. Pro Tonyho Leunga se zřejmě nemohlo najít vhodné panovnické křeslo, tak byl alespoň místokrálem… :-) Na důležitosti mu to ale neubírá. Pro většinové publikum bude krvavé pobřeží pravděpodobně příliš dlouhé. Milovníci historie, ať už válečné nebo východoasijské, si na tom své najdou a budou spokojeni. Já zůstávám někde na pomezí, filmový počin je to ojedinělý a zasluhuje uznání, ale hodně bych stříhal. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Krvavé pobrežie I. je orámcovaná dvomi veľkými vojnovými scénami, za ktoré by sa nemusel hanbiť žiaden veľkofilm. Ťažisko príbehu však tkvie vo vyjednávaní jednej strany so strategickým partnerom k blížiacemu sa stretu s protivníkom. Obe znepriatelené strany dostávajú od tvorcov rovnaký priestor a hoci našincovi môže byť spočiatku jedno kto vyhraje, sympatie sa nakláňajú na jednu stranu. Sotva z nás niekto pozná veľmi populárnu knihu v Azii starú vyše 700 rokov „Romance of the Three Kingdoms“ podľa ktorej je film natočený, ale nepochybujem o jej kvalite. Minimálne John Woo to potvrdil. Málo filmov západnej produkcie pracuje aj so stratégiou a umením boja a hoci nie som žiadny "vojnový stratég", som nadšený týmto filmom, lebo vidíme konečne aj niečo iné. Predpokladám, že druhá časť bude pokračovať v začatom. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mazejte na to do kina a nekažte si to divxem! (aktualizace do kina asi někde v Asii, kde běž oba díly v plné délce). Výborné obsazení, akční scény, celá atmosféra je pohlcující. Takhle rozmáchlý epický válečný film tu dlouho nebyl. Můžete se těšit na dechberoucí davové scény i souboje jednotlivců, silné charaktery. Příběh, který ubíhá rychlým tempem a to je teprve Volume I, ano skončí se v nejnapínavějším, avšak film vás nechá bez dechu a budete se těšit na díl dva. OST je velmi povedené, baví mě taktické vychytávky v bitvách některé hlášky, hlavně drsnost soubojů, Číňané rozhodně žádným komplexem rytířskosti netrpěli:) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Želvy, která se objeví ve filmu, nejsou suchozemské, jak je ve filmu vysloveno, ale sladkovodní. Konkrétně želva ve scéně plánování strategie na druhou bitvu by se v nádobě s vodou neutopila, ale naopak byla by schopna v ní poměrně dlouhou dobu vydržet. (Jirka_Šč)
  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)
  • Natáčelo se v hlavním městě Číny Pekingu a v Taipei na Taiwanu. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama