Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Seag 

všechny recenze uživatele

Ešte pred tým než niečo napíšem, chcem pripomenúť že Van Damma nemám rád. Je to pre mna baleťák ktorý sa poúšal (ešte raz pripomýnam Pokúšal) marne preraziť nejakou tou akčnou peckou. Jeho posledný snímok The Hard Corps sa mi velmi nezdal ale tento už bol iná káva. Pozeral som ho síce s donútenia ale ku stredu filmu ma velmi zaujal. Sice je už vidno že karate mu už nejde ako kedysi ale vidím tam snahu, ktorá sa v mojom prípade cení. Strielania je tam pomerne dosť slušná porcia, a tak isto sa tam van damme aj pokúšal hrať čo sa mu podarilo. Tak isto má u mna ešte jedno plus jeho gangster výzor ktorý sa nevidí každý den. Takže ked si to zhrniem tak mi víde priemerný ale dobrý akční snímok sice s nenávideným hercom ale dosť dobrým scénarom. Pre mna 3,5*. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, ano a ještě jednou ano!!! Tak se mi začíná zdát, že se Van Damme pomalu ale jistě vrací jeho poslední dva zdařilé filmy ( Zástupce velitele a Elita armády) jsou toho důkazem, protože je to naprosto něco jiného než kraviny jako například Replicant nebo Teror ve vlaku. Until Death je silně nadprůměrný film!! Určitě lepší než Elita Armády a Zástupce velitele. Tento snímek má scénář, jenž má hlavu i patu, samozřejmně že nějaké díry se tam najdou. Nalezneme zde dobrou zápletku s celkem zajímavým rozuzlením. Nejde ani tak o typický akční film, kde by se Van Dammem jen pral ale jde o thriller s pár přestřelkama a hlavně jde o drama . Film je podkreslen celkem slušnou hudbou. A co Jean Claude Van Damme? Já toho chlapa prostě žeru!!! V tomto filmu podává výkon, který se na herce sluší a je to právě díky tomu, že jde o drama v němž ukázal právě že umí hrát a možná by se dalo říci, že je to jeho nejlepší výkon jaký doposud podal. Teď už by to jen chtělo, aby dostal nějakou nabídku na film, který by šel do kin, protože já mu přeji pořádný comeback!!! Naprosto právem zasloužené čtyři hvězdičky!!! ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

No, popravdě jsem si Van Damma v žádném novém filmu nedovedl představit...a ejhle...sen se stal skutečností a starý dobrý Jeane je na scéně v novém kabátě a to doslovně. Jeho role mi sedla, dokonce i přeměna odpadlíka ve slušňáka nic nepokazila a ještě mu k tomu pěkně zahráli. Bohužel nám ale Claude zestárnul, tím pádem je vrcholem všeho bojového umění seběhnutí pár schodů:-)...takže si užijí hlavně fanoušci střelných zbraní. Jinak je to nad očekávání solidní B-éčko.60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Až do smrti" je mimořádný snímek ve Van Dammeově filmografii. Přesvědčivý herecký výkon, poutavě vyhrocený příběh a silnou psychologii hlavní postavy doplňuje syrový styl, který přichází ke slovu především v závěrečné nelítostné přestřelce. Simon Fellows si zaslouží veškerou chválu za to, že podobně jako hongkongští mistři John Woo, Tsui Hark a Ringo Lam dokázal z herecky nenadané a fyzicky skomírající akční "hvězdy" dostat maximum. Nejslabším článkem je bohužel scénář. Všechno, co v něm funguje (scény profilace a následného přerodu hrdiny, jeho vztahy s dalšími postavami a celá ústřední premisa), je bez přiznání zdroje vypůjčené ze dvanáct let starého hongkongského mixu thrilleru a dramatu "Loving You", který režíroval Johnnie To. To by ovšem nevadilo. Problém je v tom, že vynikající příběh hongkongského filmu byl asi pro Američany příliš dramaticky odvážný a nad únosnou míru se vymykající tradičním schématům béčkových akčňáků. Proto předlohu rozšířili o tradičně koncipovanou ústřední kriminální linii, další vedlejší postavy a toporně doslovný epilog se šťastným koncem a absolutním očištěním hlavního hrdiny. Všechny přidané motivy jsou ovšem kauzálně nekoherentní a z hlediska jejich začlenění do vyprávění lajdácky odfláknuté. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, film pusobi obcas celkem levne, obcas je kamera jak amaterska a v porovnani s jinejma akcnima filmama je to prumer. Ale na Van Dammeovo pomery to je fakt bomba. Jean-Claude nejdriv hraje desnyho parchanta, kterej picha s kurvama, nema problem kohokoliv odprasknout, bere drogy a je naprosto na dne. A podle toho taky vypada, takle na sracky sem Jean-Claudea snad jeste nevidel. Pak pride prostredni cast, kdy se Van Damme vzpamatovava z kulky a tady pro zmenu hraje dobraka, skoro az retarda. No a zaver je uz klasika, kdy de zachranit manzelku a vyridit ucty s hlavnim zaporakem. A nutno rict, ze to slape hodne slusne a navic ma film netradicni konec. Jean-Claude se sice tvari obcas krapet moc ospale, ale vicemene podava velmi slusnej vykon a i kdyz film je spis takovy drsny drama nez nejaka akcni jizda, tak dokaze udrzet pozornost po celou dobu a nenudi. Po dlouhy dobe perfektni Van Damme a slusna zabava. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Počas scény v bare, keď príde Anthonymu (Jean-Claude Van Damme) SMS od ženy, je jasne vidieť, že pri texte bliká kurzor, takže číta rozpísanú a nie prijatú správu. (Patrik200s)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Film má 2 alternativní konce, z nichž jeden byl vytvořen pro Evropu a druhý pro USA. (Eldrick)

Reklama

Reklama