Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Filmy s belgickou akční ikonou jsou známé především akcí. A jelikož Van Damme není Al Pacino, každý posun blíže ke konverzačnímu dramatu není úplně tím nejlepším, co může diváky z řad nefanoušků JCVD potkat. Scénář je sice kvalitnější, než v případě většiny Van Dammových filmů, ale co je to platné, když je to jedna obrovská nuda bez hlášek, akce a s viditelně starým a znaveným Van Dammem. A když už konečně přijde akční finále, tak je zase zbytečně natahováno. Takhle by to nešlo. 30% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna k těm, kteří vyhledávají Van Dammovi filmy, ale když běží v televizi, vždy se rád podívám a povětšinou bývám příjemně překvapen. Až do smrti jsem - přiznávám - nechtěl zhlédnout, ale příjemně kladný komentář od Malarkeyho mě příjemně namotivoval, takže mu patří velké dík. Tenhle snímek je totiž úplně jiný než jsem čekal. Spíše než na blízký konakt totiž sází na poctivé střelné zbraně a místo hrubého nástinu děje tu je opravdový příběh a postavy. Až do smrti navazuje v tom nejlepším slova smyslu na syrové kriminální příběhy francouzské školy posledních let. Příjemně zaostřený obraz se šumem, zajímavé detaily, hrátky s kamerou a střihem... Zaujal i hudební doprovod Marka Sayfritze, který v některých momentech připomíná hudbu k Haute tension a daří se mu v některých momentech nastiňovat stísněnou atmosféru. Závěrečná přestřelka ve staré strojovně patří k těm povedenějším a daří se jí držet pozornost diváka díky rozfázování děje. Až do smrti je jasným důkazem, že k dobrému filmu stačí hlavně kvalitní režisér - tedy spíše režisér, který přesně ví co chce a daří se mu to přenést na plátno. Simon Fellows možná není žádný velký borec, ale rozhodně dokáže natočit poctivou zábavu v novém tisíciletí. Samozřejmě k tomu hodně pomáhá i dobrý scénář. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Paráda J C Van Dame už málem zhasl, ale díky tomuhle filmu je zpět. Ještě nikdy sem ho neviděl takhle hrát. Málem mi vylezli oči z důlku. První polovina kdy je Van Dame na drogách je super, druhá půlka když se snaží dat věci do pořádku už trochu pokulhává, ale stále solidní průměr. Myslím že z upadajících bývalých akčních hvězd jako je Steven Seagal, Dolph Lundgren a pan Van Dame vyhrává právě Van Dame. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nezabít to finále, šel bych na čtyřhvězdí. Van Damme v kapku klišovitém i předvídatelném, ovšem vlastně béčkově povedeném a z jeho strany rozhodně i slušně zahraném police story. Akce  založená na přestřelkách, ale solidní a místy i velmi povedená, při kydlení v baru se dalo vzpomenout i na pana Woo v nejlepších letech.  Sedla mi i Dammova partnerka Selina Giles. Pak ale přišlo finále a do té doby snesitelný béčkový scénář ztratil jakoukoliv soudnost a najednou jsem si připadal jako v dětské hře na policajty a zloděje, když se zničehonic vynořovaly další a další postavy, jenž "míchaly kartami". Finální přestřelku pak měl zřejmě na starosti někdo jiný než tu v baru, případně si asi všichni šňupli koksu, jinak si ten blbinec neumím vysvětlit. A ani hongkongský antihappyend (modří budou vědět) to moc nevylepšil. Za lidovku ale naprosto v pohodě. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, ano a ještě jednou ano!!! Tak se mi začíná zdát, že se Van Damme pomalu ale jistě vrací jeho poslední dva zdařilé filmy ( Zástupce velitele a Elita armády) jsou toho důkazem, protože je to naprosto něco jiného než kraviny jako například Replicant nebo Teror ve vlaku. Until Death je silně nadprůměrný film!! Určitě lepší než Elita Armády a Zástupce velitele. Tento snímek má scénář, jenž má hlavu i patu, samozřejmně že nějaké díry se tam najdou. Nalezneme zde dobrou zápletku s celkem zajímavým rozuzlením. Nejde ani tak o typický akční film, kde by se Van Dammem jen pral ale jde o thriller s pár přestřelkama a hlavně jde o drama . Film je podkreslen celkem slušnou hudbou. A co Jean Claude Van Damme? Já toho chlapa prostě žeru!!! V tomto filmu podává výkon, který se na herce sluší a je to právě díky tomu, že jde o drama v němž ukázal právě že umí hrát a možná by se dalo říci, že je to jeho nejlepší výkon jaký doposud podal. Teď už by to jen chtělo, aby dostal nějakou nabídku na film, který by šel do kin, protože já mu přeji pořádný comeback!!! Naprosto právem zasloužené čtyři hvězdičky!!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, kvůli neshodám s producenty odmítl. (TomikZlesa)
  • Hudbu měl původně složit Nick Ingman, kvůli náhlým změnám však musel z Dublinu odcestovat do Londýna a byl tak nahrazen Nicem Rainem. (TomikZlesa)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama