Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Potenciál to rozhodně mělo, a mělo to Garyho Oldmana. Mohlo to být napínavé a v podstatě to i bylo, ale filmu podrazila nohy ta snaha o vztahovou psychologii a strašné nedotaženosti a nelogičnosti. Kdyby se na to vykašlali, využili víc to dítě a míň toho tragéda, který jednal tak debilně, že doteď nevím co si o tom mám myslet, mohl to být vzhledem k prostředí a příběhu výborný thriller.( A kdyby ta holčička byla vlkodlak, tak i horor.) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Solidní psychologické drama s jemnou příchutí thrilleru: Gary Oldman má kdesi v odlehlé části Španělska starý dům, do kterého kromě své přítelkyně pozve i dvojici známých - manželů na prahu rozvodu. Co najdou muži při lovu v polorozpadlé lesní chatě? Podívejte se sami, rozhodně se nejedná o šťastný nález a místní rodina to chce za každou cenu zpátky... Film klade značný důraz na vztahy a nelze mu vyčítat předvídatelnost, naopak - pár překvapení se najde. Atmosféra izolovaných lesů je příjemná, Gary Oldman je v roli sebevědomého hostitele přirozený, ovšem dvojice manželů se na můj vkus chová nelogicky, hloupě, chvíli bez zjevného důvodu lžou, chvíli jsou zbabělí, chvíli mají zase mesiášské komplexy, provokují a za okamžik jsou neviňátka... Protistrana se rovněž chová podivně a jejich motivace mi nebyla úplně jasná. Celá ta nevyjasněnost a matoucí chování jednotlivých postav mi poněkud lezlo na nervy, nemohu tedy s čistým svědomím udělit čtvrtou hvězdičku, ikdyž bych moc ráda. Ve své podstatě nejde o nijak výjimečný snímek, byť je ve spoustě ohledů sympatický. 66% ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející dovolená čtveřice angličanů v poklidném místě uprostřed čarokrásné, panensky nedotčené přírody na severu Španělska se v okamžiku změní v noční můru poté, když při lovu objeví v opuštěném domě uvězněnou dívku, kterou neprozřetelně zachrání... Ne, vždy se totiž vyplatí narušit zaběhlý způsob života zdánlivě přátelsky vyhlížejícím vesničanům. Hon na "zvěř z města", proto může začít... :) Gary Oldman opět zaválel... jak taky jinak. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Eh, ne že bych čekal, že to bude nějaká syrová řežba, již herecké obsazení mi našeptávalo, že se to bude držet trochu zkrátka, ale že až takhle? Příběh by i šel, ale celkově mi vyzněl dost do ztracena, dost šilhal a ještě více šibalsky pomrkával na všechny strany, jednou, že to bude něco buranského, pak, že rape and revenge (vysvlečení Virginie - ne že bych si stěžoval!!! - do spodního prádla mi přišlo neskutečně samoúčelné, prvoplánovité a okaté - potěšilo mě ale, že od dob Saint Ange krásně přibrala), pak naháněcí drama - a nakonec to vlastně nebylo pořádně nic ani jedno a jen se to utopilo v bezduchíém mixu všeho toho bez špetky atmosféry. Ano, absenci atmosféry považuji za asi největší nešvar toho filmu, který nevyváží ani uchvacující příroda (ty lesy jsou fakt parádní), dobrá hudba, sedmesátkové retro (ty zvony, ty zvony), Virginie Ledoyen a povedený výběr herců (Oldman mi ve své roli moc neseděl navíc mě až iritovalo, jak debilně se jeho postava chovala, když utíkala před "lovci" a místo, aby se před nimi schovávala, skákala přímo před ně, jen aby ji viděli). Řekl bych, že se film, ve snaze otevřít se širšímu publiku a moc netlačit na pilu vzdal a promarnil šanci. Vlastně mi u něj chybělo již jen oznámení, že je natočen podle skutečných událostí. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto filmu mám lehce rozporuplné pocity, ale převažují klady. Možná to bude tím, že filmy podobného ražení moc nesleduji, takže nemám v malíčku, jestli vykradl jiné snímky, možná taky Garym :-), jehož jsem skalním fanouškem. Každopádně film má atmosféru, poněkud zvláštní konec, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Pokud při koukání nevaříte ani nehrajete PC hry, musíte cítit to napětí ve vesnici, do které přijede pár cizinců, z nichž naštěstí jeden mluví španělsky, takže izolace není úplná. Chtěla bych vidět tu delší verzi, která zřejmě není k sehnání, protože mi tam chyběly některé souvislosti, např. proč ti vesničani schovávali to děvčátko a taky samozřejmě ten konec :-). ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama