Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Restaurátorka Nataša přijíždí do kláštera restaurovat a zakonzervovat stárnoucí malby, zvláště pak obraz Panny Marie. Má roztomilou dcerku jménem Evženie, která trvá na tom, aby ji neoslovovali zdrobnělinami. Film je vyprávěn hlasem a často i z pohledu této pětileté dívky. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

easaque 

všechny recenze uživatele

pro mě první film Jana Jakuba Kolského dopadl dobře. Poetické ladění zpříjemňoval citlivý příběh z prostředí kláštera a jeho obyvatel. Artovost dílka je vyšší, takže není určen pro každého a většinu by odradilo zejména pomalé tempo. Já jsem si však odnesl z filmu dobrý pocit, i když moc veselý není, ale je natočen s nadhledem s mírnou ironií [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Film Jasminum balancuje na pomezí duchovního a spirituálního filmu. Stejně tak však můžeme říci, že jde o romanticky laděnou komedii s mysteriozním nádechem. Mysteriozním proto, že povětšinu filmu vnímáme děj z pohledu (včetně vypravěcích komentářů) malého děvčátka Eugenie (Wiktoria Gasiewska), dcerky hlavní představitelky (Grazyna Blecka-Kolska). Její matka Nataszcha přijela do kláštera zrestaurovat svatý obrázek Panny Marie. Navíc se jako zdatná chemička zabývá pachy a parfémy, které jsou vlastně hlavním motivem snímku. Právě klášter je ono mysteriozní místo, kde se může nacházet ingredience k vytvoření ultimátního parfému. Mysterióznost snímku, tedy hlavně hravý pohled Eugenie, se propujuje s atmosférou kláštera, který se zdá být naprosto neobyčejným místem. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Mniši jsou prostě pásci! Jeden cituje Amarcord, druhej posiluje a třetí utekl ženě před oltářem. A ten film je prostě překrásný. Jedna vizuálně čistý a jednak voní. Hrají zde velmi zásadní roli vůně a povedlo se, že jsou téměř opravdu cítit. Navíc spousta i u nás velmi známých tváří, často v sebeparodujících miniroličkách. (spousta a často = 2) ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Jan Jakub Kolski znovu vykouzlil filmek se zádumčivou a jedinečnou atmosférou. Tentokrát přidal i pestrou paletu vůní a krásnou historickou architekturu kláštera v Niemodlinu a městečka Głogówek. Jaśminum je dalším výjimečným filmem výjimečného a talentovaného režiséra. Kolského ruka řídí film nezištně, ale jistě, režisérovi navíc pomáhají sympatičtí herci. Zvláště Franciszek Pieczka si střihl geniální roličku. O hereckém umu Janusze Gajose není třeba vykládat. Silných 70% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Divný film, situovaný do kláštera v malé obci Jasminow. Děj sledován očima malé holčičky (!), vytváří se tu i vůně lásky pro kadeřnici ve městečku a podobné blbosti. Dochází i ke zjevení sv. Rocha. ----- - - - Kolského tvorbu nemám vůbec rád (jeho Pornografii považuji za projev novodobého zvrhlého umění), ale díval jsem z povinnosti alespoń na formální stránku tohoto paskvilu, který - světe div se - dostal v Polsku jakási ocenění. Budovu kláštera Jasminow tu ve skutečnosti představoval renesanční knížecí zámek v Niemodlinu. Pro zajímavost, před vstupem byly dobře vidět sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Antonína Pad. Restaurátorku obrazů hraje Kolského manželka Grazyna Blecka. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama