Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Film rozoberá dosť aktuálnu tému: obchod s ľudmi. Ukazuje nám cestu obetí od únosu až po predaj do rúk klientov-úchylov (niekedy až po samovraždu) a nie je to vôbec pekný pohľad. (Ne)lidský kšeft sa trochu podobá novšiemu 96 hodín s Liamom Neesonom. Nie je to ale akčnák toho typu, tu sa problém rozoberá viac do hĺbky. Film síce nie je úplna top trieda, pretože má zopár chybičiek a správanie postáv je niekedy nelogické, ale aj napriek tomu sa mi to veľmi páčilo a úplne súhlasím s komentárom: "nepříjemná podívaná" ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se zabývá obchodem s bílým masem v Mexiku a USA. Sleduje příběh dvou dívek, které jsou proti své vůli do tohoto obchodu zataženy. Jednu z nich se snaží zachránit její bratr společně s policistou, kterého po cestě potká. Sledují je z Mexika až do New Jersey. Musí překonat mnoho strastí a nepříjemností, než se dostanou do cíle. Pak už zbývá jen poslední úkol, vyhrát svou sestru v internetové dražbě... "Nesahejte na mě, vy hajzlové!" ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Když se řekne obchod s bílým masem, je to jen slovní spojení, stejně jako "inflace rychle roste" a "zdraží se elektrika a plyn". Neovlivníte to a nejste z toho nadšeni. Jenže ono je to svinstvo. ~ Tenhle filmek o tom, jak to chodí v Mexiku a USA, není nic extra. Některého jeho části jsou ale vyšperkované dobře. Setkáváme se tu s několika příběhy, navzájem propletenými a spojenými právě utrpení prodeje lidí, žen a dětí, na sexuální otročinu. Kupuje si je kdo chce, kdo může a kdo na to má. A tak je tu příběh dvou mladých dívek, cestujících za dobrodružstvím, kdy netrvá moc dlouho a zůstává jen jedna z nich a tu si někde ve sklepě už někdo podává. Pak je tu příběh Mexické rodiny, kdy synátor prodává kurvy a okrádá pitomé turisty, a jeho sestřičku mezitím někdo šlohne a taky si ji zanedlouho podá. Kluk to ale nechce nechat být a chce sestru najít. Naráží cestou na osamoceného amerického policistu, který hledá svoji dceru, taky unesenou a prodanou. Za pomoci mexického klučiny tak rozjíždí pátrání, končící lapením padouchů. Pár lidí zachrání, tisíce jiných si ale někdo, někde jinde, ve sklepě podává... ~ Bohužel víc, než "jen" zhnusení nad tím, co se děje a nikdo to v podstatě ani neví, se ve filmu nedočkáte. Rozvláčné, nijak extra zahrané, klišovité, nevěrohodné. Lidi byli prostě vždycky dobytek. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

A děje se to furt! Furt se obchoduje s lidma jako s rohlíkama. Úchyláci a pedofilové si vyberou slečnu, holčičku nebo kluka (prostě kdo co má rád) a užijou si. Hodně syrový drama o unesený holce a jejim bráchovi, kterej jí spolu s náhodně potkanym plodou jde zachránit ze spárů rusko-mexický party. Nebejt až moc kladnýho konce a až trapně jednoduchýho útěku přes hranice, bylo by to snad i za plnej. A taky nevim, jestli ta překupnice byla dcera nebo ne, to nám moh rejža vysvětlit. Každopádně je to hodně působivý, kór když se to opravdu děje. A stejně si ty ženský nedaj říct a budou se upisovat různejm pofidérním agenturám. Pak už jen uslyšej tu ohranou větu "Dejte mi Váš pas, prosím". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok má jedno veľké pozitívum. A síce, že pomerne slušne vystihol odvrátenú tvár obchodovania s bielym mäsom ako i špinavé praktiky tohto hnusného kšeftu. Zaujalo ma aj prostredie, hlavne v Mexiku, chudobné štvrte tejto krajiny priam dýchajú kriminalitou, človeku až z toho behá mráz po chrbte. Nie je sa preto čomu čudovať, že ma pri tom akosi častejšie napadala myšlienka, že vlastne sa mám v živote celkom fajn a nemám na čo reptať. Ale inak ide o priemerný thriller, bez inovatívneho nápadu, s občasnou nudou, slabším napätím a záverom, ktorý sa mi tu nehodil. 70/100 ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama