Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Film? jsem viděl už před lety, ale to není hlavním důvodem toho, proč jsem si už nepamatoval jeho děj. Můj mozek vytěsnil veškeré vzpomínky na něj z čistého pudu sebezáchovy. K tomuto poznání jsem došel už po prvních scénách a s každou další se mé zoufalství prohlubovalo. Pokud jsem pochopil záměr tvůrců správně, chtěli natočit parodii na megafilmy, jak je nazývají naše komerční nanotelevizní stanice, namísto toho se ale podařilo dvojici Friedberg/Seltzer stvořit festival trapnosti, mezi jehož vrcholné zážitky patřilo zvracení a koprofágie. Pro něco takového je odpad ještě příliš vysokým oceněním. / Poučení: Než bych se na tuto záležitost podíval znovu, radši si budu strhávat nehty kombinačkami. U takové činnosti bych si alespoň užil více humoru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mou „výhodou“ u této sračky bylo to, že jsem většinu toho co zde bylo (no prý se tomu říká parodování) minul zcela bez povšimnutí, takže přestože jsem byl zhnusen samotným dějem, nebyl jsem pohoršen, že si tu dělají prdel z dalších kýčů (pro mnohé obdivovaných filmů, sérii) jako jsou Harry Potter, Narnia, Karlík a jeho továrna na čokoládu…na nic z toho jsem se nikdy nedodíval až do konce. Ubohost v tomto podání však byla zcela zřejmá, nicméně jsem se tu alespoň párkrát zasmál. Spíš však tvůrčí tuposti viz Piráti z Karibiku, Mel Gibson, Paris Hilton, nebo X-Men, než aby šlo o kvalitní porci zábavy. Jedno se jim však musí nechat, narazil jsem tu na pár pěkných kočiček, které alespoň na malou chviličku dokázaly upoutat mou pozornost. No a pak samozřejmě nešlo přehlédnout Stiflerovu mámu. Tohle bohužel zřejmě nepobaví ani dvanáctileté, protože ti budou uraženi, jak oba režiséři zprznili jejich filmové modly, které zdobí jejich pokojíčky na plakátech… ()

Reklama

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Totální kravina, výplach mozku. To je tak stručná charakteristika. Největším mínusem je, že si tvůrci vzali na paškál až příliš mnoho filmů. Parodie některých filmů byly dokonalé (Narnie, Piráti z Karibiku, Harry Potter, Karlík a továrna na čokoládu) , na druhou stranu něktéré se hrubě nepovedly (James Bond, Hadi v letadle, Šifra mistra Leonarda). Příště zvolit menší množství filmu a soustředit se jen na ně. Ono totiž někdy méně je více. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Parodování hollywoodských trháků je nad míru vděčné téma, pro které mám i já slabost. Velkej biják však doplácí kvantitou na kvalitu. Neobsahuje snad jediný záběr, který by neodkazoval na jiný film. Tím trpí jednak příběh, jenž svou splácaností připomíná pohádku Jak pejsek a kočička vařili dort, a dvak parodie samotná. V takovémto počtu zkrátka není možné udržet vysoko nastavenou laťku. Nehledě na to, že komika není rovnítkem směšnosti aneb příliš chtěný humor přestává vtipným býti. I přes všechny mé výhrady však Velkej biják nepůsobí pětadvacetiprocentním dojmem, na to jsou tu jiné exempláře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojem film se začíná otřásat v základech.. Doják, biják, Sparta, Tupíři.. už v tom mám zmatek, ostatně je to jedno, „důležité“ je, na koho si Jason Friedberg a Aaron Seltzer zasedli tentokrát. Pryč je doba, kdy si svěží Žhavé výstřely a Bláznivé střely získávaly po stovkách fanoušky a stávaly se z nich nesmrtelné kulty.. žánr parodie je dnes bohužel někde jinde, recenzenti se přetahují o to, kdo napíše trefnější pohrdání, jiní se po očku baví a ostatní se bojí toho, čím nás „režisérské“ duo vyčerpá příště!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (19)

  • Na pohybech těla a obličeje bobra pracovalo najednou pět loutkářů. (Amplifier)
  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)

Reklama

Reklama