Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $39,739,367Tržby Celosvetovo $86,865,564Tržby za predaj DVD v USA $16,781,456 //počet predaných kusov 1,037,234║ Scary Movie má oproti tomu fakt úroveň a je to aj zábavné, kdež to tu je všetko len maximálne otravné až hnus! /0%/ ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Na začátku je ještě několik okamžiků k pousmání, také některé narážky na celebrity nejsou špatné, ale postupně nastává propad do naprosté trapnosti a zoufalé nevtipnosti. Na chatrný a šíleně vykonstruovaný příběh jsou tu násilím nalepeny nefunkční scény kopírující různé filmy, některé postavy jsou k nevydržení (příšerný faun) a bohužel nechybí ani obvyklé nechutné atributy (zvratky, ochlupení apod.). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj otec prekotil levicu. Ale viete, ako to chodí vo Vegas. Z toho sa nestrieľa.“ Som zvyknutý na klasické paródie s Lesliem Nielsenom a Charliem Sheenom, preto ma nebaví nová agresívna vlna, kde sú len skopírované známe scény z úspešných filmov a nepridáva sa nič viac, nič vlastné, nič originálne. V jednej scéne sa objaví „Jack Swallows“ na mlynskom kolese. Prečo? Lebo v PIRÁTOCH KARIBIKU 2 bol Jack Sparrow. Tentokrát je to ale o to horšie, že rozpočet musel byť mizerný: z bájneho mystického počítačového ježišovského leva Aslana sa stal Fred Willard, napoly lev napoly človek. Jeho levia časť sa prejavuje tým, že má oblečené chlpaté tepláky a keď sa bije s „bielym mníchom“, vidíme, že to nie je Fred Willard, ale mladý Aziat v chlpatých teplákoch. Doslova mu na celé sekundy vidíme do tváre!!!!!! Kebyže je to aspoň doprčic vysvetlené tým, že v boji sa mení na štíhleho dvadsaťročného vlasatého Aziata! Ale oni nič. Až TAKTO zúfalo... no to je sila, to by som čakal maximálne tak pred tridsiatimi rokmi u Eda Wooda Jr. Každopádne Kal Penn je obrovský komediálny talent („Dr. House“, POFAJČÍME, UVIDÍME 1 – 2). ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Dvěma hvězdičkami oceňuji pár pěkných a vtipných nápadů, jako třeba, že Silase hraje na bílo natřený černoch atd. Jinak je to absolutní odpad s nezajímavou hudbou, blbým příběhem a neskutečně strašnými hereckými výkony. Docela laciná snaha udělat parodii na moderní velkofilmy. Ale jak říkám, párkrát jsem se zasmála. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Narnia ala Gnarnia, Piráti Karibiku, X-Men, Superman, Karlík a továrňa na čokoládu a možno ešte nejaký slávny movie, na ktorý som zabudol, sa stal predlohou na tento, inak absolútne prihlúpy, film. Ono to pôvodne mala byť zábava a to veľká, ale nie je. Prvých dvadsať minút sa dalo, potom to kvalitou išlo dole kopcom (vrcholom bola spievajúca posádka lodi). Scary Movie je oproti tomu klenot a to ešte nehovorím o geniálnych Hot Shots. Paródie skrátka už nie sú tým, čím bývali a sú skôr k plaču, než k smiechu. Hrôza, ale zopár nápadov a pár scénok ušlo. /15%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (19)

  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Silas (Kevin Hart) většinou říká zcela náhodné a s příběhem nesouvisející latinské fráze (například „Et tu, Brute“, „Magna cum laude“, „E pluribus unum“) opatřené falešnými titulky. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno