Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kasandřin sen by se mi líbil mnohem víc, kdybych už předtím neviděl Allenovy starší filmy Match Point, a obzvláště Zločiny a poklesky, které zpracovávají velmi podobný námět. Kvůli tomu jsem měl pocit, že se autor v tomto filmu hodně opakuje - v mnoha momentech jsem dokázal uhádnout budoucí vývoj děje, včetně samotného závěrečného vyústění, protože v obou zmíněných filmech to bylo velmi podobné. I tak mě to ale bavilo - obsazení mi bylo velmi sympatické, hodně se mi líbily některé záběry a kamera celkově, a výborná je tam i hudba, která skvěle podkresluje dramatickou atmosféru některých scén. Celkově za mě velmi dobrý filmový zážitek - tenhle film je dobrým dokladem toho, že WA se umí suverénně pohybovat i v jiných žánrech, než je komedie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně se mi zde líbili Ewan McGregor a Colin Farrell. Skvěle mezi nimi fungovala bratrská chemie. Dokonale mě do sebe dokázal vtáhnou příběh. Dost mi film připomínal další Allenův film Match Point. Jen tento byl lepší. Možná právě sympatičtějším obsazením. Hluboko pod dramatickou skořápkou je dokonce schován velice kvalitní humor. Zápletka je skvělá a závěrečné rozuzlení nemá chybu. Nechyběla ani pěkná slečna a krásná auta. Dost jsem si film užil. Allenovi thrillery mají prostě šmrnc. Líbí se mi, že v tomto ohledu kráčí zcela svojí cestou. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka mat.ilda. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Allen a jeho jeden film ročně už někdy od sedmdesátých let. Továrna na výborné příběhy a geniální dialogy tady přesto trošku strádá. Woody najal výborné herce: Ewan McGregor a Colin Farrell. Každopádně se ale pustil do trošku jiného tématu, než u něj obvykle bývá. Tak za prvé tady chybí vztahy, se kterými dycky na plátně kouzlí. A druhá věc je ta, že se ve filmu neobjeví žádná krasavice, které se kolem Woodyho filmového života a nejen toho, motaly. Tady prostě kde nic, tu nic. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kasandřin sen není běžná kriminálka nebo detektivka, je to spíš psychologické drama o dvou ambiciózních mladících, jednom byznysmenovi v rodině a jedné osobě, která překáží rodinnému štěstí. A především je to film o vyrovnávání se s vlastní vinou, taková svérázná varianta Viny a trestu. Woody Allen se v tomto období odklonil od svých starých neurotických komedií a pokračuje v linii nastolené dramatem Match Point - Hra osudu. Není to tak silné jako jeho předchozí snímek s kriminální zápletkou, ale jako psychodrama o morálce funguje dobře a Woody Allen si uchovává vysoký standard své tvorby. Navíc, a to se v tomto případě opět potvrdilo, pracuje s hereckou elitou. Oba herci v hlavních rolích odvádí to nejlepší, co umí, a považují svou účast na projektu Woodyho Allena za čest. Celkový dojem: 75 %. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Woody na staré kolena chrlí filmy, jako by každou chvíli čekal zubatou návštěvu. A to přitom tvrdí, že ho nezajímá nesmrtelnost dosažená životním dílem :) No, k filmu. Nejsem moc nadšený, ale v zásadě povedý film. Farell s McGregorem mi přišli jako moc velké hvězdy na film takhle komorního rozsahu - měl jsem co dělat, abych jim jejich postavy uvěřil. Příběh samotný potom v mnohém připomíná Match Point, přišel mi ale méně elegantní a kompaktní. Allen je schopný režisér ať už vezme do pacu jakýkoli žánr - a má po těch letech komediální živnosti samozřejmě plné právo, natočit pár tragédií. Vtip je v tom, že třebaže jeho komedie můžou být výjimečné, tragédie (zatím to tak aspoň vypadá) pouze kvalitní. Uvidíme, co předvede v Madridu. 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • I když se původně měl film natáčet v Paříži, nakonec vznikal od 10. července do 22. srpna 2006 v Brightonu a Londýně. (Tygrys)

Reklama

Reklama