Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby někdo, koho dobře znáte a milujete, jednoduše zmizel? Hollywoodské superhvězdy Reese Witherspoonová, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin a Meryl Streepová se již brzy dozvědí odpověď v napínavém thrilleru jihoafrického režiséra Gavina Hooda, zaměřeném na ožehavou tématiku tzv. „mimořádného vydávání podezřelých“ - jedné z kontroverzních součástí americké strategie v boji s potíráním terorismu. Reese Witherspoonová v něm hraje Isabellu, těhotnou manželku inženýra, původem z Egypta, který se během letu z Kapského města do Washingtonu „propadne do země“. A jak se posléze ukáže z dějové linie, v níž hraje prim Jake Gyllenhaal coby analytik CIA Douglas Freeman, nestalo se tak náhodou. Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), přestože má již dávno americký pas i občanství, byl totiž právě na příkaz CIA jako podezřelý ze spiklenecké činnosti eskortován zpět na černý kontinent. A při pohledu na jeho brutální mučení a vyslýchání jihoafrickou tajnou službou Freeman poprvé začíná pochybovat... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (267)

snoopik 

všechny recenze uživatele

na to nemám co říct, v tu chvíli co prozradil jména jsem byl vzteky bez sebe, že celou dbou věřím, že je nevinen a pak když se zjistilo, že to nebyla pravda tak prostě euforie. Působivý silný příběh u kterého mi ale chybělo dotažení úplně do konce. Nakopal bych všem blbečkům zadky. Měli by uzákonit sesazení pro toho kdo nařídil mučení. Chápu, že v dnešním světě, světě terorismu , není jiná možnost, ale tohle. Já vim ...nemůžete dokázat, že je nevinný. O tom je náš soudní a americký soudní systém. Oni ho ani nesoudili....A přál bych MRS: WHITMann aby ji roznesli na kopytech ikdyž je to moje oblíbená herečka a hrát mrchy ji očividně jde. Myslím, že to nebyl a nebude posledni omyl v samovládě USA. NEupozorňuju tím na sebe a nezačíná FBI mi odposlouchávat telefony? :-D ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

tak som prave dosiel z kina a musim povedat, ze pocity su naozaj vyborne! zo zaujimaveho hereckeho obsadenia na mna najviac pozitiv zmykal peter sarsgaard, ktory na velmi omedzenom priestore odohral velke divadlo. skoda, ze sa jeho postave neuslo viac miesta. okrem neho si svoj standard odohrala tentokrat profesionalna politicka zmija meryl streep a samozrejme dobre sa pozera na vynikajuceho gyllenhaala, ktory bezchybne odohra kazdu svoju ulohu. co sa tyka samotneho filmu, po cely cas vsetko prebieha v sviznom a zaujimavom tempe a potesi aj niekolko velmi zaujimavych scenarovych zvratov. k teme terorizmu a podobnych veci sa tazko vyjadruje. kazdemu podla chuti. musim vsak povedat, ze uneseny je atraktivnym filmom a oplati sa vidiet aj viackrat. asi tolko zatial. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Silný námět s mnoha skutečně mrazivými okamžiky, výsledným dojmem je však zklamání. Tvůrci totiž mířili na příliš mnoho cílů a ve výsledku nedostala adekvátní prostor žádná z postav ani žádný z nahozených motivů. Líbil by se mi příběh Isabelly pátrající po manželovi, líbil by se mi příběh uneseného Anwara s důrazem na vývoj jeho postavy, líbil by se mi příběh Fatimy a Khalida i příběh Abase Fawala. Každý z nich by mohl být skvělým filmem. V jednom společném si však překážejí, režisér těká z místa na místo, pokaždé se zdrží jen chviličku a hned zase nedočkavě přeskočí jinam, aniž by dal jedinému motivu šanci se pořádně rozvinout, jedinému z herců šanci pořádně svou postavu rozbalit. Vše tak nakonec navzdory mnoha opravdu silným momentům působí vlažně, nedotaženě, povrchně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavý ale spletitý a zbytečně komplikovaný pohled na problematiku světového terorismu a strachu z něj. Film je to rozhodně povedený ale přišlo mi, že je opravdu hodně komplikovaný a je zde až moc příběhů. Sice se na konci ukáže, že každý z přítomných hraje ve filmu důležitou roli a každý nějak přispěje do této spletité mozaiky ale rozhodně by se to dalo natočit přehledněji. Dost se mi stávalo, že jsem se ztrácel a nevěděl jsem kdo je kdo. Co se týká herců tak všichni zúčastnění zde podávají takový svůj standard a nikdo se nesnaží přehrávat. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nezda se to, ale na konci film nadherne prekvapi a krasne cely kruh uzavre. Za videni to rozhodne stoji. Trosku jsem se zamyslela nad tim, ze CR je obcas desnej Kašpárkov, kde vsichni by nejradeji vsechno nejak obesli a zaroven nas vsechny sere, jak tu nic nefunguje, jak by melo... a jak na vsechno nadavame, jak je to v haji, ale prece jenom lepsi nez zit nekde v islamsky zemi ci spojenejch statech, protoze obcane obou zemi se porad musi pred zbytem sveta obhajovat, ze oni nejsou ti zli. A jeste poznamka, nechapu, jak se Jake s Reese mohli dat pri nataceni dohromady, kdyz spolu nemaji jedinou scenu. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama