Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není tak strašný. Písničky by sice potřebovaly trochu chytlavosti, žádný z "hitů" tohoto muzikálu bych si do eMPéTrojky skutečně nedala. Nejsem ani tak vysazená proti popu (i když můj nejoblíbenější styl to taky zrovna není), jenže když by se měl Muzikál ze střední srovnávat třeba s takovou Pomádou, hudebně na ni fakt nemá. Choreografie nejsou dostatečně zajímavé, písničky natolik silné, abyste si je prozpěvovali cestou do práce. Ale v podstatě jsem dostala to, co jsem chtěla; přímočarý lehkovážný příběh, který rychle uteče a na chvíli dokáže odnést člověka dál od reality běžného dne. (Malá poznámka: Jsem jediná, komu otec hlavního hrdiny připadá moc mladý na to, aby mohl mít dospívajícího syna na střední?) ()

carly 

všechny recenze uživatele

keď som videla tento film prvýkrát, ani raz som neprepla. to sa mi doteraz ešte nestalo. toto je starý dobrý Disney. skvelé obsadenie. jednoduchý príbeh. úžasná hudba. relatívne subtílne ponaučenie. a šťastný koniec. Walt by mal z nich raodsť. :) samozrejme, že je to postavené na hlavu. a čo má byť. tento film sa na nič nehrá a je presne tým, čím sľubuje byť. príjemnou zábavou. lebo z každého políčka je jasné, že si jeho natáčanie všetci zúčastnení neuveriteľne užili (a potvrdzujú to aj Behind the scenes videá) a divák by si mal tiež iba užívať. a ak nie, možno je chyba v prímači... ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavná podívaná možná tak pro teenagery a nižší věk. Osobně se dokážu dost pobavit u věcí pro mladší kategorie, ale u High School Musical to tak z nějakého důvodu nefungovalo (Že by se můj věk už hlásil o slovo?). Chtělo by to aspoň chytlavější písničky, z hudebního hlediska to byl dost brak. Přiznám se, že jsem se nudila. ~(1,3)~ ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to kýč, ale má v sobě zamícháno úplně všechno-hezké, pohybově a pěvecky velmi nadané mladé herce (navíc 2 kladné hlavní páry a jeden méně kladný protihráčský, ale nakonec stejně všichni patří do jednoho týmu), typické prostředí americké střední školy se všemi nepsanými pravidly (ty seš šprtka, takže navždy budeš v jejich klubu) a rovněž láskyplný všeobjímající motiv. Každý si může najít to své a pak podle sebe ocenit nebo podle většiny odsoudit. Je zde však i něco nového-můžeš se vzepřít tomu, že jsi šprtka a hrát divadlo, jít si za svým snem a dokázat to, po čem toužíš. Je jasné, že nejeden americký teenager si řekl: Tohle je přece moje škola, proč by to nemohl vyjít i mě? Vše rovněž dobře skončí, tak co bysme chtěli víc? Možná alespoň jednu pusu nebo láskyplné objetí mezi představiteli obou pohlaví, ale na to si ještě v nepřirozeně cudném americkém filmu pro mladé budeme muset počkat... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney muzikál so svojimi hviezdičkami, ale na druhú stranu to podľa mňa nebolo tak hrozné. Nájde si to svojich fanúšikov a myslím si, že spevácke čísla sú dobre zvládnuté. Problémom je len príbeh, ale v rámci Disney... nie je to také strašné. Má to svoje momenty, ktoré si viem užiť ako napríklad Olesyu Rulin v role Kelsi a pár vtipných scénok. Cekovo je to podobné ale ako v prípade Ghost Cat. ... ak si poviete, že príbeh ste videli miliónkrát ale očakávate to vopred... dá sa na to pozrieť raz... možno aj dvakrát. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Původně měl být maskotem družstva levhart, ale nakonec to byl tygr. (Halloween9)
  • Zac Efron "zpíval" hlasem Andrewa Seeleyho. (Halloween9)
  • Charles Klapow, jeden z choreografů, si zahrál ve filmu jednoho tanečníka. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama